https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Stavkama budžeta za 2013. godinu usvojeni su svi principi SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Stavkama budžeta za 2013. godinu usvojeni su svi principi SDA Sandžaka

Stavkama budžeta za 2013. godinu usvojeni su svi principi SDA Sandžaka

Stavkama budžeta za 2013. godinu usvojeni su svi principi SDA Sandžaka

Gradsko vijeće grada Novog Pazara na današnjoj sjednici usvojilo je Budžet grada za 2013. godinu i rebalans budžeta grada za 2012.

Kako za naš sajt izjavljuje Ahmedin Škrijelj, sekretar ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar i zamjenik gradonačelnika Novog Pazara budžet za 2013. godinu je izrazito restriktivan sa smanjenom javnom potrošnjom na čemu je SDA Sandžaka insistirala.

„Stavkama ovog budžeta usvojeni su svi principi koje je SDA Sandžaka naglasila kao prioritet izlaska iz teške situacije u kojoj se našao Grad Novi Pazar. U situaciji kada je grad opterećen dugovima, kada su javna preduzeća u blokadi i onemogućeno im je da obavljaju osnovnu djelatnost, kada imamo problem sa isplatom zaostalih primanja zaposlenima i drugih obaveza, jedini izlaz jeste restriktivan budžet u kojem je jasno izražena namjera da se tokom naredne godine sva pažnja posveti oporavku kako grada tako i javnih preduzeća.“ – rekao je Škrijelj.

Sa koalicionim partnerima smo postigli saglasnost oko tih strateških opredeljenja i uspjeli smo da ih jasno definišemo usvojenim budžetom sa ciljem da u 2014. godini grad uđe finansijski stabilan i da 2014. godinu posvetimo krupnim investicijama.

„Na taj način mi postavljamo temelje efikasnom, odgovornom i zakonitom radu organa grada i izgrađujemo funkcionalnu i transparentnu vlast kojoj građani veruju. Očekujemo od naših ministara Ugljanina i Ljajića da preko Vlade Srbije obezbjede pomoć i podršku za rješavanje nagomilanih finansijskih problema grada Novog Pazara.“ – zaključio je Ahmedin Škrijelj.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP