Učitavanje sajta

Vijesti

Očekujemo podršku u rešavanju nagomilanih problema

Očekujemo podršku u rešavanju nagomilanih problema

Očekujemo podršku u rešavanju nagomilanih problema

Gradski odbor SDA Sandžaka Novi Pazar istiće da je odgovornost za upravljanje gradom Stranka demokratske akcije Sandžaka preuzela kako bi, zajedno sa svojim koalicionim partnerom, izgradila funkcionalnu i transparentnu vlast u Novom Pazaru kojoj građani vjeruju te da su na tom putu naišli smo na prepreke koje usporavaju našu viziju razvoja grada, a često i nerazumjevanje koalicionog partnera. Grad Novi Pazar je prezadužen, gradska javna preduzeća su u blokadi i onemogućena su da obavljaju svoju osnovnu djelatnost kaže se u saopštenju za javnost.

Položaj radnika u gradskoj upravi i javnim preduzećima i ustanovama je težak jer im se plate i doprinosi ne izmiruju po nekoliko mjeseci unazad, što nailazi na stvaranje velikog nezadovoljstva  i organizovanje štrajkova.

SDA Sandžaka hoće da zajedno sa koalicionim partnerima očisti ranije napravljene obaveze i izmiri nagomilana zaduženja koja je ulaskom u vlast zatekla.

Izlaz iz ove situacije SDA Sandžaka vidi u usvajanju restriktivnog budžeta, smanjenju prekomjerne i nenamjenske potrošnje i ukidanju bespotrebnih i prekobrojnih funkcija kao što su pomoćnici gradonačelnika i članovi kabineta gradonačelnika. 

SDA Sandžaka očekuje podršku koalicionog partnera u vraćanju ovlašćenja i ingerencije Gradskom vijeću i odjeljenjima gradske uprave kako bi se omogućilo da u narednom periodu organi grada Novog Pazara funkcionišu u punom kapacitetu i u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima.

Nadamo se da će naš koalicioni partner rješavanju ovih problema prići sa pozicije javnog interesa, a ne sa pozicije pojedičanih interesa svojih partijskih kadrova.

Naš je interes da zajedno sa koalicionim partnerom obezbijedimo izlazak iz krize i postavimo temelje efikasnom, odgovornom i zakonitom radu organa grada.

Očekujemo od naših ministara da preko Vlade Republike Srbije obezbijede pomoć i podršku za rješavanje nagomilanih finansijskih problema grada Novog Pazara.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP