Učitavanje sajta

Vijesti

Turska priprema i nove projekte za Sandžak

 Turska priprema i nove projekte za Sandžak

Turska priprema i nove projekte za Sandžak

Tokom posjete novoimneovanog Ambasadora Turske u Beogradu Mehmeda Kemala Boyaza Sandžaku i Novom Pazaru poručeno da je ovaj kraj most saradnje između Srbije i Turske.

"Razmatrali smo načine kako da ovaj most proširimo i načine saradnje, da bi više ljudi koristili ovaj most i pobolljašli odnose između dvije zemlje", rekao  je Turski diplomata nakon susreta sa predstavnicima gradske uprave Novog Pazara.

Novoimenovani ambasador Turske u Srbiji Mehmet Bozay tokom svoje prve posjete Sandžaku i Novom Pazaru sastao se i sa predstavnicima lokalne vlasti, vjerskim liderima i predstvanicima bošnjačkih političkih stranaka.

Na kraju posjete ovom sandžačkom gradu Bozay je u pratinji predsjednika skupštine Grada Fuadom Baćićaninom obišao radove na izgradnji osnovne škole za koju je Turska razvojna agencija-TIKA izdvojila preko milion i 800 hiljada evra.

“U ovoj školi znanje će sticati vise od 1000 učenika iz Novog Pazara što će znatno rasteretiti ostale škole u gradu” – istakao je u Baćićanin i još jednom ispred građana Novog Pazara izrazio riječi zahvale Republici Turskoj na velikoj pomoći koju pruža Novom Pazaru.

 

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP