Učitavanje sajta

Vijesti

Izrada kvalitetnih projekata u funkcij razvoja

Izrada kvalitetnih projekata u funkcij razvoja

Izrada kvalitetnih projekata u funkcij razvoja

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Dr Sulejman Ugljanin, sa svojim saradnicima,  je danas u svom kabinetu u Novom Pazaru  primio  studenate master i doktorskih studija i njihove mentore po njihovom povratku iz Brisela.

Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja je finansirala studijsko putovanje u Brisel studenata master i doktorskih studija sa pravno ekonomskog fakulteta Državnog Univerziteta Novi Pazar sa ciljem upoznavanja organizacije i rada evropskih institucija.

Na osmodnevnom boravku studente je predvodio njihov mentor prof. dr Borislav Grahovac.

Tokom putovanja realizovane su posjete institucijama EU u Briselu i Luksemburgu prema programu Misije Republike Srbije pri Evropskoj uniji.

Ključni principi razvoja zasniva se na znanju i izradi kvalitetnih projekata u toj funkcij. Državni Univerzitet Novi Pazar je mesto u kome se stvaraju kadrovi koji će rukovoditi razvojem ovog djela naše zemlje.

Sudenti i mladi doktori su istakli da im je ovo studijsko putovanje omogućilo i da se upoznaju sa evropskim primerima i praksama u oblastima razvoja nerazvijenih područja i usaglašavanja našeg sa evropskim zakonodavstvom.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP