Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik Ugljanin u posjet Sjenici

Predsjednik Ugljanin u posjet Sjenici

Predsjednik Ugljanin u posjet Sjenici

Predsjednik SDA Sandžaka Dr Sulejman Ugljanin je u svojstvu  ministra u Vladi Srbije posjetio opštinu Sjenica i pritom, posle radnog sastanka sa predsendicima sandžačkih opština, rekao da je čuo konkretne prijedloge koje će preneti Vladi Srbije i pokušati da ih pretoči u zakonske akte, a u vezi sa pitanjem kako da ruralna područja prebrode zimu. 

"Cilj je da zajedno nađemo iskustva, da se poslužimo iskustvima razvijenih zemalja Švajcarkse i Kanade, da čujemo kako se oni pripremaju da spremno dočekaju zimu", rekao je Ugljanin. On je istakao da se moraju koristiti uskustva razvijenih zemalja, poput Kanade, Austrije i Švajcarske, da se vidi kako oni zimi žive i komuniciraju, "jer su njihova naselja udaljena i po 200 km od prve saobraćajnice." Prema rečima Ugljanina, potrebno je dogovoriti se o zaduženjima u selima i mesnim zajednicama.

Predsjednik Ugljanin je rekao da zimske mesece treba iskoristiti da sve nerazvijene opštine dobiju novac za izradu projektne dokumentacije, a da se na proleće krene sa građevinskim radovima.

Predsednik opštine Sjenica Muriz Turković rekao je da je u Sjenici vanredno stanje od 5.januara kao i da je ministar Ugljanin prvi visoki funkcioner koji je došao da poseti Sjenicu. "Želimo da vidi da Sjenica živi u nemogućim uslovima i da to prenese Vladi", rekao je Turković, koji je Ugljaninu izrazio zahvalnost.

Predsjednik Ugljanin je tokom obilaska snijegom zavejanu opštinu Sjenica posjetio i Gorsku službu opštine koja ovih dana je vrlo aktivna u pružanju neophodne pomoći vremenskim prilikama ugroženim stanovnicima sjeničke opštine. Kancelarija za razvoj nedovoljno razvijenih područja je darivala Gorsku službu sa jednim motornim sankama.  

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP