Učitavanje sajta

Vijesti

Svečana sjednica povodom posjete Mladih AK partije

Svečana sjednica povodom posjete Mladih AK partije

Svečana sjednica povodom posjete Mladih AK partije

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je u subotu, 18.02.2012. godine, održala svoju Svečanu sjednicu Glavnog odobra Asocijacije mladih SDA Sandžaka. Sjednica je održana u povodu zvanične posjete delegacije članova Predsjedništva omladine AK Partije Turske i usvajanja i potpisivanja PROTOKOLA O SARADNJI dvije omladinske organizacije političkih stranaka.

Na samom početku svečane sjednice Glavnog odbora, mladima se obratio generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin, najprije na bosanskom, a poslije, gostima iz Turske, i ni turskom jeziku. Svoj govor, generalni sekretar je započeo riječima turskog ministra inostranih poslova, gospodina Ahmeta Davutoglua, koji je boraveći u Novom Pazaru rekao: „Sandžak je most saradnje između Turske i Srbije, a sandžački Bošnjaci su kapija te saradnje“.

 

IMG_0014.jpg

 

Ističući aktivnosti Stranke demokratske akcije, od svog osnivanja, na čelu sa rahmetli Alijom Izetbegovićem, aktivnostima SDA Sandžaka na čelu sa dr. Sulejmanom Ugljaninom i postavljanjem visokih ciljeva i borbe za nacionalne interese Bošnjaka, Baćićanin je naglasio da je „Stranka demokratske akcije Sandžaka uvijek vodila brigu o mladima, posebno o obrazovanju mladih. Samo u prvih nekoliko godina nakon osnivanja, preko ove stranke je više od hiljadu studenata otišlo na školovanje u Republiku Tursku, a svojim mudrim i odmjerenim učešćem u strukturama vlasti, SDA Sandžaka je uspjela da u Novom Pazaru otvori Državni univerzitet, osnov budućeg intelektualnog i sveukupnog razvoja Sandžaka“.

Na kraju svog obraćanja generalni sekretar je rekao: „Draga i poštovana omladino AK partije i Stranke demokratske akcije Sandžaka, Turci su Bošnjacima najbliži rođaci. Zbog isticanja i poštovanja te rođačke veze i bliskosti sandžački Bošnjaci su na ovim prostorima vrlo često imali različitih neprijatnosti. Nadamo se da je došlo vrijeme kada će naše rođačke veze doprinijeti miru, stabilnosti i sveukupnom prosperitetu naših zemalja i cijelog Balkanskog prstora. I ovaj susret omladine je korak ka tom cilju.“

 

DSC_5483.jpg

 

 

“Danas je prilika da sa, nama bratskom zemljom, Turskom uspostavimo još čvršću saradnju na svim poljima i da pokažemo svima da je Stranka demokratske akcije Sandžaka stožer demokratskog djelovanja i unapređenja uslova boljeg života za sve mlade ljude u Sandžaku, a naši gosti iz Turske njihovim dolaskom su pokazali koliko cjene našu Stranku i koliko cijene napore našeg predsjednika dr. Sulejmana Ugljanina za unaprijeđenje života na ovim prostorima.” – rekao je u svom izlaganju pred članovima Glavnog odbora AM SDA Sandžaka Edin Gudžević, predsjednik AM SDA Sandžaka.

 

DSC_5495.jpg

 

“Dragi prijatelji, najprije želim da podijelim tople selame koje vam donosim iz Turske” – počeo  je svoj govor Ridvan Ozdemir, šef Turske delegacije. “Od osnivanja SDA Sandžaka naši predstavnici na najvišem nivou održavaju čvrste veze. Danas sam ovdje sa svojim saradnicima u najvišoj delegaciji Centralnog izvršnog komiteta Omladine AK Partije Turske, čime želimo da pokažemo koliki značaj naša partija i naša omladinska organizacija pridaju Stranci demokratske akcije Sandžaka. Želja mi je da iskoristim ovu priliku i poželim vam uspjeh na predstojećim izborima i da vam u tom smislu izrazim našu punu podršku. Želim da ovu našu posjetu shvatite kao konkretan doprinos ostvarenju pobjede Stranke demokratske akcije Sandžaka na predstojećim izborima.” rekao je između ostalog u svom govoru Ridvan Ozdemir obraćajući se skupu.

Svečana sjednica Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA Sandžaka je završena koktelom koji je pripremljen u čast dolaska musafira iz Turske. 

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP