https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Svečana sjednica povodom posjete Mladih AK partije - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Svečana sjednica povodom posjete Mladih AK partije

Svečana sjednica povodom posjete Mladih AK partije

Svečana sjednica povodom posjete Mladih AK partije

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je u subotu, 18.02.2012. godine, održala svoju Svečanu sjednicu Glavnog odobra Asocijacije mladih SDA Sandžaka. Sjednica je održana u povodu zvanične posjete delegacije članova Predsjedništva omladine AK Partije Turske i usvajanja i potpisivanja PROTOKOLA O SARADNJI dvije omladinske organizacije političkih stranaka.

Na samom početku svečane sjednice Glavnog odbora, mladima se obratio generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin, najprije na bosanskom, a poslije, gostima iz Turske, i ni turskom jeziku. Svoj govor, generalni sekretar je započeo riječima turskog ministra inostranih poslova, gospodina Ahmeta Davutoglua, koji je boraveći u Novom Pazaru rekao: „Sandžak je most saradnje između Turske i Srbije, a sandžački Bošnjaci su kapija te saradnje“.

 

IMG_0014.jpg

 

Ističući aktivnosti Stranke demokratske akcije, od svog osnivanja, na čelu sa rahmetli Alijom Izetbegovićem, aktivnostima SDA Sandžaka na čelu sa dr. Sulejmanom Ugljaninom i postavljanjem visokih ciljeva i borbe za nacionalne interese Bošnjaka, Baćićanin je naglasio da je „Stranka demokratske akcije Sandžaka uvijek vodila brigu o mladima, posebno o obrazovanju mladih. Samo u prvih nekoliko godina nakon osnivanja, preko ove stranke je više od hiljadu studenata otišlo na školovanje u Republiku Tursku, a svojim mudrim i odmjerenim učešćem u strukturama vlasti, SDA Sandžaka je uspjela da u Novom Pazaru otvori Državni univerzitet, osnov budućeg intelektualnog i sveukupnog razvoja Sandžaka“.

Na kraju svog obraćanja generalni sekretar je rekao: „Draga i poštovana omladino AK partije i Stranke demokratske akcije Sandžaka, Turci su Bošnjacima najbliži rođaci. Zbog isticanja i poštovanja te rođačke veze i bliskosti sandžački Bošnjaci su na ovim prostorima vrlo često imali različitih neprijatnosti. Nadamo se da je došlo vrijeme kada će naše rođačke veze doprinijeti miru, stabilnosti i sveukupnom prosperitetu naših zemalja i cijelog Balkanskog prstora. I ovaj susret omladine je korak ka tom cilju.“

 

DSC_5483.jpg

 

 

“Danas je prilika da sa, nama bratskom zemljom, Turskom uspostavimo još čvršću saradnju na svim poljima i da pokažemo svima da je Stranka demokratske akcije Sandžaka stožer demokratskog djelovanja i unapređenja uslova boljeg života za sve mlade ljude u Sandžaku, a naši gosti iz Turske njihovim dolaskom su pokazali koliko cjene našu Stranku i koliko cijene napore našeg predsjednika dr. Sulejmana Ugljanina za unaprijeđenje života na ovim prostorima.” – rekao je u svom izlaganju pred članovima Glavnog odbora AM SDA Sandžaka Edin Gudžević, predsjednik AM SDA Sandžaka.

 

DSC_5495.jpg

 

“Dragi prijatelji, najprije želim da podijelim tople selame koje vam donosim iz Turske” – počeo  je svoj govor Ridvan Ozdemir, šef Turske delegacije. “Od osnivanja SDA Sandžaka naši predstavnici na najvišem nivou održavaju čvrste veze. Danas sam ovdje sa svojim saradnicima u najvišoj delegaciji Centralnog izvršnog komiteta Omladine AK Partije Turske, čime želimo da pokažemo koliki značaj naša partija i naša omladinska organizacija pridaju Stranci demokratske akcije Sandžaka. Želja mi je da iskoristim ovu priliku i poželim vam uspjeh na predstojećim izborima i da vam u tom smislu izrazim našu punu podršku. Želim da ovu našu posjetu shvatite kao konkretan doprinos ostvarenju pobjede Stranke demokratske akcije Sandžaka na predstojećim izborima.” rekao je između ostalog u svom govoru Ridvan Ozdemir obraćajući se skupu.

Svečana sjednica Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA Sandžaka je završena koktelom koji je pripremljen u čast dolaska musafira iz Turske. 

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37