https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Prioritetni projekti za razvoj opština - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Prioritetni projekti za razvoj opština

 Prioritetni projekti za razvoj opština

Prioritetni projekti za razvoj opština

 

Ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin izjavio je danas, posle sastanka sa predsednicima opština Rača, Varvarin, Ražanj, Rekovac, Knić i Svilajnac, da je cilj definisati prioritetne projekte lokalnog ili regionalnog karaktera koji će dati najbrže rezultate u razvoju tih opština.

"Očekujem da u naredna četiri meseca imamo dva konkursa, tako će opštine dva puta će dobiti bespovratna sredstva za najprioritetnije projekte. Ključni rezultat je da smanjujemo distancu između nerazvijenih opstina i Vlade Srbije, dogovaramo se i zajedno radimo", rekao je Ugljanin. Prema njegovim rečima, Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština finansira izradu urbanistiko-planskih akata, katarstarske dokumentacije ili projektne dokumentacije za konkrtene projekte.

To je preduslov svakog finansiranja i svih investicija u ovim opštinama, objasnio je Ugljanin i dodao da se na osnovu tih dokumenata dalje obezbeđuje novac za projekte.

Predsednica opštine Rača Dragana Živanović zahvalila se Ugljaninu i istakla da je Rača dobila milion dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za glavnu ulicu. Na osnovu tog projekta, Rača je dobila 40 miliona dinara iz Nacionalnog investicionog plana i sada je završena prva faza tog projekta, rekla je Živanović. Ona je najavila da će opština konkurisati za projektno - tehničku dokumentaciju za projekat vododsnabdevanje, kao i za izradu katastarskih knjiga.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37