https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Mladi posjetili Univerzitet i BNV - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Mladi posjetili Univerzitet i BNV

Mladi posjetili Univerzitet i BNV

Mladi posjetili Univerzitet i BNV

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je domaćin dvanaestočlanom rukovodstvu mladih AK Partije, turskog premijera RedžepaTajjipa Erdogana, tokom njihove posjete Novom Pazaru i Sandžaku.

Dvanaest članova Predsjedništva Mladih AK Partije Turske borave od 17.02. do 19.02.2012. godine u zvaničnoj posjeti Asocijaciji mladih SDA Sandžaka.

Tokom današnjeg, dana u cilju upoznavanja sa načinom života mladih u Sandžaku i mogućnostima da mladi ljudi Sandžaka steknu kvalitetno obrazovanje, delegacija mladih AK Partije Turske je sa svojim domaćinima, mladima SDA Sandžaka, obišla Državni univerzitet u Novom Pazaru i upoznala se sa radom ove visokoškolske institucije.

Obilazeći departmane univerziteta mladi AK Partije su kroz srdačan razgovor sa studentima i odgovornim licima ove obrazovne institucije u Sandžaku razmijenili iskustva i izrazili spremnost da iskoriste svoj uticaj i položaj koji uživaju kako bi omogućili što bolju saradnju sa univerzitetima u Turskoj i uspostavljanje kvalitetnije komunikacije izmedju dvije akademske zajednice. Tokom posjete mladi AK Partije su nadlježnim predočili i njihove planove da za student Sandžaka koji namjeravaju da nastave školovanje u Turskoj obezbjede adekvatne uslove i stipendije.

Radna posjeta je nastavljena posjetom Turskom kulturnom Centru u Novom Pazaru, koji je, i sa predsjenikom SDA Sandžaka dr. Sulejmanom Ugljaninom, otvorio premijer Republike Turske i predsjednik AK Partije Redžep Tajjip Erdogan tokom posjete Novom Pazaru.

Mladi AK partije su sa mladima SDA Sandžaka obišli i Gradski Muzej, Bedem, Hamam, Satru čaršiju I druge kulturno-historijske spomenike u želji da se što bolje upoznaju sa kulturom Novog Pazara.

Predsjednik  BNV Esad Džudžević je sa saradnicima u zgradi Vijeća upoznao mlade AK Partije sa stanjem bošnjačke zajednice u Republici Srbiji u ostvarivanju prava sandžačkih Bošnjaka u Republici Srbiji.

Za veliki broj mladih Sandžaka i musafire iz Turske AM SDA Sandžaka je u Glavnom uredu Vijeća organizovala druženje uz koktel.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37