Učitavanje sajta

Vijesti

Potencijali nerazvijenih opština iz jugoistočne Srbije

Potencijali nerazvijenih opština iz jugoistočne Srbije

Potencijali nerazvijenih opština iz jugoistočne Srbije

Ministar u Vladi i predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin sa saradnicima juče je u Beloj Palanci imao radni sastanak sa predstavnicima nedovoljno razvijenih opština iz jugoistočne Srbije, a koje se nalaze u resoru Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

„Bela Palanka predstavlja dobar primer drugim opštinama kako treba da rade na razvoju svojih opština” rekao je ministar Ugljanin nakon što je predsednik opštine Bela Palanka, Aleksandar Živković kratkom prezentacijom predstavio potencijale i realizovane projekte opštine Bela Palanka.

Tokom sastanka svi predsednici opština izložili su koji su prioritetni projekti u funkcij razvoja njihovih opština. Tom prilikom ministar Ugljanin najavio je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava i dodao da je za ovaj konkurs planirano da se izdvoji do 1 milion dinara po opštini.

Bilo je planirano da na radnom sastanku prisustvuju predsednici opstina Babušnica, Blace, Vlasotince, Gadžin Han, Doljevac, Žitoradja, Knjaževac, Kuršumlija, Merošina, Svrljig, Bujanovac, Preševo, Trgovište, Bosilegrad, Vladičin Han, Crna Trava, Medveđa, Lebane i Bojnik, međutim zbog otežanog saobraćaja usled vremenske nepogode koja je zadesila te krajeve, predstavnici nekih opština bili su sprečeni da dodju.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP