https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Za Srbiju počinje "NOVA ERA" - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Za Srbiju počinje "NOVA ERA"

Za Srbiju počinje

Za Srbiju počinje "NOVA ERA"

Poslanik u Evropskom parlamentu Milan Zver je rekao da je siguran da će Srbija kao zemlja kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU) u potpunosti iskoristiti svoj novi položaj, ističući da će Slovenija nastaviti Srbiji da prenosi svoja iskustva iz procesa približavanja Uniji.

"Sada počinje nova era približavanja Srbije EU, postavljaće se nova pravila, ali siguran sam da će Srbija u potpunosti iskoristiti svoju novu ulogu i status i kada je reč o korišćenju sredstava EU", rekao je Milan Zver.

Zver je na konferenciji za novinare posle sastanka sa ministrom u Vladi Srbije Sulejmanom Ugljaninom, podsetio da Srbija već koristi sredstva iz pretpristupnih (IPA) fondova. On je rekao da se u EU trenutno priprema nova, zajednička politika o poljoprivredi.

"Mislim da se tu nalazi velika šansa za Srbiju ne samo da modernizuje svoju poljoprivredu već i da ima i značajnu ulogu u evropskoj poljoprivrednoj politici", istakao je Milan Zver.

Ugljanin je naglasio da je na sastanaku dogovoreno formiranje tima stručnjaka iz Slovenije i EU koji će predstavnicima nerazvijenih opština u Srbiji kroz seminare preneti iskustva u korišćenju sredstava EU.

Zver i Ugljanin su naveli da je na sastanku bilo reči i o inicijativi da se i u Beogradu izgradi Spomenik mira kao spomen na sve žrtve svih ratova. Zver je podsetio da je prvi takav spomenik u Evropi otkriven u maju 2011. u Mariboru, a drugi u oktobru prošle godine u Sarajevu. O toj inicijativi, kako su naveli, danas su razgovarali i sa saradnicima predsednika Srbije Borisa Tadića.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37