https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Aćif Hadžiahmetović je bio legitimni predstavnik - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Aćif Hadžiahmetović je bio legitimni predstavnik

Aćif Hadžiahmetović je bio legitimni predstavnik

Aćif Hadžiahmetović je bio legitimni predstavnik

Povodom aktuelnih dješavanja i pisanja u medijima poslednjih dana, a vezano za otkrivanja table u spomen na Aćifa Hadžiahmetovića Stranka demokratske akcije Sandžaka izdaje saopštenje za javnost u kojem se kaže:

"Aćif Hadžiahmetović je bio čovjek, Bošnjak, koji je bio narodni poslanik u Skupštini Kraljevine Srba Hrvata i Slovenaca (SHS), pa zatim Kraljevine Jugoslavije, bio je i načelnik sreza, što znači da je bio javna ličnost, itekako legitimna i prihvatljiva u tom vremenu.

Mi smatramo da taj čovjek treba da bude spomenut u historiji Bošnjaka, jer je bio njihov legitimni predstavnik. Za sada smo o njemu znali samo ono što je pisano u historiji režiranoj od strane Centralnog komiteta Komunističke partije, upravo onih koji su ga i streljali.

Na opštu štetu a posebno štetu Bošnjaka na snazi je i dalje ta "režirana" historija koja je daleko od istine. Sudi se čovjeku o kome zapravo ne znamo ništa. Zato smatramo da se ovdje radi o klasičnoj historijskoj neobavještenosti.

Naša obaveza je da ispravimo istorijske laži napisane o Aćifu Hadžiahmetovicu, a ne da ih slijepo prihvatamo samo zato sto je to lakši put."

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP