https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Projekat prekogranične saradnje u oblasti turizma i očuvanja životne sredine - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Projekat prekogranične saradnje u oblasti turizma i očuvanja životne sredine

Projekat prekogranične saradnje u oblasti turizma i očuvanja životne sredine

Projekat prekogranične saradnje u oblasti turizma i očuvanja životne sredine

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar dr. Sulejman Ugljanin ocjenio je, prilikom otvaranja Sandžačke kuće u Briselu, da će takvi projekti pomoći podizanju životnog standarda ljudi, zadržavanju mladih u Sandžaku i da će omogućiti održivi dugoročni razvoj, saopšteno je danas.

Očekujem da će prekogranična saradnja regije Sandžak, kroz različite projekte, od turističkih do očuvanja životne okoline, biti uspješna i poslužiti kao primjer i drugim nerazvijenim područjima Srbije - rekao je, prilikom otvaranja predstavništva Centra za održivi razvoj turizma - Sandžačke kuće u Briselu, ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin.

On je izrazio nadu da će kreiranje ovakvih modernih projekata pomoći podizanju životnog standarda ljudi, zadržavanju mladih u Sandžaku i omogućavanju održivog dugoročnog razvoja. Ministar Ugljanin je istakao značaj podsticanja svake inicijative na putu evropskih integracija, koja doprinosi reformama u društvu i pomaže kod zajedničkih napora pri rešavanju socijalnih, ekonomskih i problema očuvanja životne sredine, a naročito kada takva inicijativa želi da uspostavi održivu i dugoročnu saradnju između opština više susjednih država.

Cilj Centra je da, na licu mjesta, u Briselu, obezbjedi efikasniji pristup pretpristupnim fondovima Evropske unije.

Svečanom otvaranju prisustvovali su Milan Zver, evropski poslanik, Eduarda Kukan, predsjedavajući Delegacije Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu, kao i visoki predstavnici diplomatskog kora.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37