https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Generalni sekretar - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Generalni sekretar

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Potpisan kodeks ponašanja

    Danas je u prostorijama OEBS-a u Novom Pazaru potpisan Kodeks ponašanja za lokalne izbore 2012. godine. Potpisivanju Kodeksa je pored predstavnika političkih partija prisustvovao i vršilac dužnosti Šefa misije OEBS-a u Srbiji Tomas Mur i direktor programa NDI u Srbiji Tomas Keli. U ime Stranke demokratske akcije Sandžaka, Kodeks je potpisao Fuad Baćićanin, generalni sekretar Stranke.     

Detaljnije
SDA Sandžaka čestitala Dan grada Novog Pazara

  Povodom 20. aprila Dana Grada Novog Pazara, Stranka demokratske akcije Sandžaka, održala je konferenciju za novinare. Na konferenciji medijima se obratio Fuad Baćićanin, Generalni skretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i prvi na odborničkoj listi za Skupštinu grada Novog Pazara. Poštovani građani Novog Pazara, čestitamo vam 20. april Dan grada. Želimo da vam poručimo: Čuvat ćemo i štiti dostojanstvo, ugled i čast svakog čovjeka u ovome gradu, sjaj i dostojanstvo našeg grada, onako kako to Novom Pazaru i priliči.   

Detaljnije
Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Novom Pazaru

Danas je u Multimedijalnom centru u Novom Pazaru potpisan Koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti u gradu Novom Pazaru i utvrđeni i principi funkcionisanja lokalne samouprave u gradu Novom Pazaru. Koalicioni sporazum su potpisali ispred SDA Sandžaka generalni sekretar Fuad Baćićanin, prvi sa izborne liste SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin i dr. Meho Mahmutović, član predsjedništva SDP-a i prvi na izbornoj listi „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”. 

Detaljnije
SDA Sandžaka u vlasti u Novom Pazaru

  Novi Pazar dobio novu vlast   Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Novog Pazara, izabrani su organi lokalne vlasti i verifikovani odbornički mandati novog saziva. Rukovodstvo gradom Novim Pazarem preuzet će, nakon što su prethodno potpisale koalicioni sporazum, koalicija sačinjena od stranaka okupljenih oko dveju najjačih bošnjačkih partija, Stranka demokratske akcije Sandžaka i Sandžačka demokratske partija. Za gradonačelnika Novog Pazara izabran je Meho Mahmutović, a za njegovog zamjenika izabran je Ahmedin Škrijelj, predložen iz reda SDA Sandžaka. Poslove predsednika Skupštine grada Novog Pazara u naredne četiri godine obavljaće Fuad Baćićanin, generalni sekretar SDA Sandžaka, za čijeg je zamjenika izabran Vinko Dobrić (SDP, SDPD , DS, SZS).  

Detaljnije
Ugljanin: Manjine ne mogu biti opozicija državi

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije i lider Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman Ugljanin izjavio je danas da manjine ne mogu biti opozicija državi, i da je potreba integracije Bošnjaka u javni život bila jedan od razloga koji su ga opredelili da uđe novu vladu. Ugljanin je, u intervjuu Tanjugu, rekao da je SDA Sandžaka, kao stranka koja je dobila najveće poverenje građana te regije, imala obavezu da obezbedi uslove da se njen glas na adekvatan način čuje u institucijama u kojima se donose važne odluke. SDA Sandžaka će zato, prema njegovim rečima, imati i četiri državna sekretara u vladi, ali i veću zastupljenost u državnim institucijama na lokalu.

Detaljnije
Muhedin Fijuljanin državni sekretar na prijedlog SDA Sandžaka

Vlada Republike Srbije je na današnjoj sjednici na prijedlog Stranke demokratske akcije Sandžaka postavila Muhedina Fijuljanina iz Sjenice za državnog sekretara u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Muhedin Fijuljanin je diplomirani politikolog i član je Glavnog odbora Stranke demokratske akcije Sandžaka.

Detaljnije
Festival “Stari Grad”, nakon pauze, ponovo živi

  U Novom Pazaru je 28.08. i 29.08.2012. godine održan 8. festival “Stari Grad”. U ime Grada Novog Pazara učesnicima i velikom broju građana obratio se i Ahmedin Škrijelj, zamjenik gradonačelnika Novog Pazara i sekretar Gradskog odbora SDA Sandžaka Novi Pazar i istakao: “Večeras imam posebno zadovoljstvo da zajedno sa Vama dragi sugrađani budem dio ovog velikog spektakla. Ono zbog čega svi treba da smo sretni jeste to što ovaj festival, festival Stari grad, nakon određene pauze, ponovo živi i na najbolji mogući način promoviše naš voljeni Novi Pazar....  

Detaljnije
Prioritetan razvoj nerazvijenih

Razvoj nerazvijenih podruèja Srbije jedan je od osnovnih prioriteta Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih opština, izjavio je danas ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin, koji je u Trgovištu prisustvovao otvaranju internet centra. Cilj nam je da ove zabačene sredine, koje su daleko od javnosti, prikažemo svetu. Želimo da ugledni privrednici iz  Srbije i međunarodne zajednice vide šta imamo u Trgovištu i nađu interes za ulaganje, a mi ćemo im stvoriti uslove da razviju biznis, rekao je Ugljanin.  

Detaljnije
Baćićanin: Opozicija da se uključi u rad i da svoj doprinos stabilnosti i razvoju

Predsjednik Skupštine Novog Pazara i Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka Fuad Baćićanin počeo je danas seriju radnih sastanaka sa predstavnicima odborničkih grupa u lokalnom parlamentu na kojima predlaže i opoziciji da se uključi u rad skupštinskih tijela i komisija. On je prvi sastanak danas imao sa odbornicima opozicione Sandžačke narodne partije (SNP), koja u Skupštini Novog Pazara ima četiri odbornika. Baćićanin je za naš sajt istakao da je obaveza svakog odbornika, bilo da je na vlasti ili u opoziciji, da maksimalno predstavlja građane koji su glasali za njega te da na taj način da svoj puni doprinos političkoj stabilnosti i ekonomskom razvoju Grada Novog Pazara i regije Sandžak.

Detaljnije
SDA Sandžaka na Kongresu Turske demokratske partije Makedonije.

Generalni sekretar SDA Sandžaka i predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin predvodio je delegaciju SDA Sandžaka koja je prisustvovala u subotu 3. novembra Kongresu Turske demokratske partije Makedonije.  Svoj boravak u Makedoniji delegacija SDA Sandžaka, koju su pored generalnog sekretara činili i narodni poslanici SDA Sandžaka u Republičkom parlamentu, Enis Imamović i Bajro Gegić, iskoristila je za niz značajnih susreta i razgovora. Nastavljena je komunikacija ka uspostvljanju dobrih odnosa između Novog Pazara i Bošnjaka sa narodima i zemljama u okruženju.

Detaljnije
Iskoristiti subvencije u poljoprivredi za razvoj nerazvijenih

Drzavni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Senad Mahmutović, posjetio je  Trgovište, jednu od najnerazvijenih opština u Republici. Sa rukovodstvom opštine Trgovište Mahmutović je razgovarao o razvoju poljoprivrede. Domaćini su državnog sekretara upoznali sa problemima sa kojima se suoćavaju ali izrazili i zahvalnost Ministru Ugljaninu i Kancelariji za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja na dosadašnjoj saradnji i pomoći ovoj siromašnoj opštini. 

Detaljnije
Unapređenje održivog razvoja nedovoljno razvijenih područja

Ministri u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i Nikola Selaković, i generalni direktor Javnog preduzeća PTT saobraćaja „Srbija”, Milan Krkobabić potpisali su danas u Vladi Srbije Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji. „Uvođenje elektronskih matičnih knjiga i povezivanje sa Centralnim sistemom za elektronsku obradu u 46 nerazvijenih područja omogućiće građanima da bez obzira gde se nalaze mogu da dobiju izvod iz matične knjige. Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja će obezbediti računarsku opremu i štampače za nerazvijene opštine“ izjavio je ministar Ugljanin.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37