Učitavanje sajta

Vijesti

Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Novom Pazaru

Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Novom Pazaru

Potpisan koalicioni sporazum o formiranju vlasti u Novom Pazaru

Danas je u Multimedijalnom centru u Novom Pazaru potpisan Koalicioni sporazum o formiranju lokalne vlasti u gradu Novom Pazaru i utvrđeni i principi funkcionisanja lokalne samouprave u gradu Novom Pazaru.

Koalicioni sporazum su potpisali ispred SDA Sandžaka generalni sekretar Fuad Baćićanin, prvi sa izborne liste SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin i dr. Meho Mahmutović, član predsjedništva SDP-a i prvi na izbornoj listi „Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić”.

“Izrazio bih zadovoljstvo zato što smo nakon konstruktivnih dugih razgovora došli danas do čina potpisivanja ovog koalicionog sporazuma o formiranju lokalne vlasti. Ubuduće ćemo raditi kao jedan tim i ovaj sporazum je koncipiran na način da neće biti preglasavanja ni u jednom organu, te da se na ovaj način formira jedna velika stabilna skupštinska većina koja će omogućiti brži i ekonomski razvoj i političku stabilnost Novog Pazara.” – rekao je po potpisivanju sporazuma Fuad Baćićanin generalni sekretar SDA Sandžaka.

“Danas su dvije najveće bošnjačke partije potpisale koalicioni sporazum o daljem zajedničkom nastupanju i vođenju grada. Ono što iz ovog izvlačim da je bitno je to da ćemo mi u buduće nastupati kao tim.” – reči su dr. Meha Mahmutovića.

Kako su se dogovorili potpisnici sporazuma budući gradonačelnik Novog Pazara izabrat će se iz reda odbornika liste “Evropski Novi Pazar – Rasim Ljajić” a predsjednik gradske skuštine iz reda odbornika SDA Sandžaka.

Koalicioni partneri su istakli da će sada nastupati kao tim i vrata su otvorena za predstavnike srpskog naroda i očekujemo da i oni uzmu učešće u budućoj gradskoj upravi.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP