https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Generalni sekretar - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Generalni sekretar

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Državni sekretar Mahmutović na Drugom poljoprivrednom forumu

Drugi poljoprivredni forum „Hrana za Evropu“ u organizaciji Ekonomskog instituta i Društva agrarnih ekonomista Srbije, održan je u Subotici od 11. do 13. oktobra 2012.godine. Forum, koji je zvanično otvorio Goran Knežević, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, posvećen je dosadašnjim tendencijama, postojećem stanju, predstojećim izazovima, rizicima i perspektivama prilagođavanja agroprivrede Srbije u najzahtevnijoj fazi perioda pristupanja Evropskoj uniji. U radu Foruma učestvovao je i državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Senad Mahmutović sa prezentacijom u okviru panela „Osiguranje u poljoprivredi“.

Detaljnije
Posjeta povodom izborne pobjede

Povodom velike izborne pobjede koju je Stranka demokratske akcije Bosne i Hercegovine ostvarila na izborima 7. oktobra 2012. godine, predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin je u petak 19. oktobra bio u zvaničnu posjetu Stranci demokratske akcije Bosne i Hercegovine. U delegaciji SDA Sandžaka bili su i generalni sekretar Fuad Baćićanin i potpredsjednik Stranke Enis Imamović. Predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić, koji je sa najbližim saradnicima primio delegaciju SDA Sandžaka, izrazio je zadovoljstvo zbog posjete i upućenih čestitki i naglasio potrebu za čvršćom saradnjom između svih SDA na prostoru bivše Jugoslavije. Dogovoreni su češći sastanci Koordinacije radi bržeg razvoja naših prostora.

Detaljnije
Čestitka Baćićanina povodom Kurban-bajrama

Fuad Baćićanin predsjednik skupštine Grada Novog Pazara i generalni sekretar SDA Sandžaka povodom nastupajućih dana Kurban bajrama zaželeo je sugrađanima Bošnjacima i njihovim porodicama i prijateljima zdravlja, sreće, mira i blagostanja u ovom Bajramu i cijelom životu. „Neka u bajramskim danima radost krasi vaše domove a prosperitet, ekonomski i sveukupni razvoj prati naš grad i zajednicu. U želji da još mnogo bajrama provodimo zajedno sa svojim sunarodnicima Bajram Šerif Mubarek Olsun. „ – kaže se u čestitci.

Detaljnije
Imenovanje novog direktora Bolnice neprihavtljivo za SDA Sandžaka

Imenovanje novog direktora Bolnice Novi Pazar Mirsada Đerleka je potpuno neprihvatljivo i skandalozno, te u najmanju ruku nije povoljno za grad, istakli su danas na pres konferenciji Ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar. „Moje današnje obraćanje u ime gradskog odbora Stranke demokatske akcije za Novi Pazar, nije motivisano nekim lijepim povodom već jednom pojavom za koju mi u gradskom odboru smatramo da u najmanju ruku nije povoljna za grad Novi Pazar i građane Novog Pazara. Vlada Republike Srbije tj. nadležno ministarstvo prije nekoliko dana imenovalo je Mirsada Đerleka za direktora bonice u Novom Pazaru. Ovakva odluka predstavlja neprijatno iznenadjenje za sve članove SDA Sandžaka naše sipatizere ali i većinu građana Novog Pazara i neprihvatljiva je za nas.“ – istakao je Ahmedin Škrijelj, sekretar ogranka SDA Sandžaka i zamjenik gradonačelnika Novog Pazara.  

Detaljnije
Hronologija događaja 16 i 17. 01. 2009. i oružani napad na predsjednika SDA Sandžaka

  Ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar podsjeća na hronologija događaja 16 i 17. 01. 2009. godine vezanih za napad na službene prostorije Centrale Bošnjačke Liste za evropski Sandžak i oružani napad na predsjednika SDA Sandžaka i ministra dr. Sulejman Ugljanina u vrijeme kada je Mirsad Đerlek bio gradonačelnik Novog Pazara. Dana 16.01.2009.godine oko 23:00 časa bez ikakve najave ili obaveštenja, grupa uniformisanih i naoružanih lica izvršila je nasilan i neovlašćen upad u službene prostorije Centrale Bošnjačke liste za evropski Sandžak. Prema izjavi zamenika načelnika MUP-a iz Novog Pazara g-dina Jasmina Duštinca radi se navodno o pripadnicima privatne zaštitarske agencije “Tigar”.   

Detaljnije
Stavkama budžeta za 2013. godinu usvojeni su svi principi SDA Sandžaka

Gradsko vijeće grada Novog Pazara na današnjoj sjednici usvojilo je Budžet grada za 2013. godinu i rebalans budžeta grada za 2012. Kako za naš sajt izjavljuje Ahmedin Škrijelj, sekretar ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar i zamjenik gradonačelnika Novog Pazara budžet za 2013. godinu je izrazito restriktivan sa smanjenom javnom potrošnjom na čemu je SDA Sandžaka insistirala. „Stavkama ovog budžeta usvojeni su svi principi koje je SDA Sandžaka naglasila kao prioritet izlaska iz teške situacije u kojoj se našao Grad Novi Pazar. U situaciji kada je grad opterećen dugovima, kada su javna preduzeća u blokadi i onemogućeno im je da obavljaju osnovnu djelatnost, kada imamo problem sa isplatom zaostalih primanja zaposlenima i drugih obaveza, jedini izlaz jeste restriktivan budžet u kojem je jasno izražena namjera da se tokom naredne godine sva pažnja posveti oporavku kako grada tako i javnih preduzeća.“ – rekao je Škrijelj.

Detaljnije
Mladima treba sigurna budućnost

Mještani više novopazarskih naselja su juče ugostili odborničke i poslaničke kandidate liste “SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin” i tom prilikom razgovarali o najznačajnim pitanjima njihovih naselja.

Detaljnije
Podrška održivom razvoju, intervju ministra dr. Ugljanina

Ravnomeran regionalni razvoj nije moguć dok se ne uspostavi održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Srbija ima veliki potencijal i dugu tradiciju u poljoprivredi. U ovoj oblasti može se doći do najvećih rezultata sa najmanjim ulaganjima.

Detaljnije
Vladini funkcioneri prikrivaju istinu o zločinima nad Bošnjacima

U intervjuu direktorke Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije Suzane Paunović, listu “Večernje novosti” od 6.9.2014 godine, objavljen je tekst pod naslovom ”Ugljanin izmišlja torturu”. U istom tekstu gospođa Paunović sebi daje za pravo da prikriva zločine nad Bošnjacima koji su u periodu od 1991.godine pa do danas bili žrtve organizovanog državnog terora u Saveznoj Republici Jugoslaviji i Srbiji.

Detaljnije
SDA ispituje projekte i stanje svih javnih preduzeća

Stranka demokratske akcije Sandžaka će tokom naredne dve nedelje ispitati sve detalje oko započetih projekata u gradu, u kojoj su oni fazi i da li su “ukočeni”. Predsjednik Skupštne grada i generalni sekretar Stranke Fuad Baćićanin rekao je za radio Sto plus da će ova partija ispitati detaljno i dugovanja javnih preduzeća i ustanova, kao i stanje gradskog budžeta i da će o tome javno informisati građane. “Želimo da imamo kompletan uvid u trenutno stanje svih javnih preduzeća i ustanova, kao i projekata koji su u toku, da pojedine ličnosti iz našeg javnog života ne bi davale izjave da naša stranka koči razvojne procese i projekte u gradu”, rekao je Baćićanin.

Detaljnije
Baćićanin: Prioritet nam je jedinstvo

Povodom posjete aktuelnog reisu-l-uleme Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafe ef. Cerića i najavljene posjete novoizabranog reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, kao i obilježavanja devetnaestogodišnjice osnivanja Mešihata islamske zajednice Sandžaka, u Mešihatu islamske zajednice u Srbiji danas je održan prijem na kom su između ostalih prisustvovali generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin, predsjednik Opštine Sjenica i potpredsjednik SDA Sandžaka Hazbo Mujović i zamjenica sekretara Skupštine grada Novog Pazara Zakira Smailović. Iako je bio najavljen, prijemu nije prisustvovao novoizabrani reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Detaljnije
Promovisan nacrt Zakona o podsticaju poljoprivrede

Novim nacrtom Zakona o podsticaju poljoprivrede i ruralnog razvoja, menja se dosadašnja praksa da se ta sredstva namenjena podsticaju poljoprivredi uređuju po često promenjivim uredbama, a to će omogućiti jasniji plan i viziju unapređenja poljoprivredne proizvodnje – istakao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Senad Mahmutović, tokom prezentacije nacrta ovog zakona održane u Novom Pazaru. “Posebnih podsticaja će biti i to vezano za situacije da se veliki deo opština iz naše regije Sandžaka, posebno opštine koje zahvataju područje Pešterske visoravni, koje se smatra područjem sa otežanim uslovima za razvoj poljoprivrede, biti dodatno uvećana”, kazao je Mahmutović. Informacije o tome kako doći do podsticajnih sredtava, poljoprivrednici mogu dobiti od nadležnih službi, Gradske i opštinskih uprva.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37