https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Generalni sekretar - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Generalni sekretar

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Održana prva konferencija o ženama u agrobiznisu

BEOGRAD - Danas je u Beogradu održana nacionalna konferencija o ženama u agrobiznisu koja je okupila žene preduzetnice iz cijele Srbije kao i predstavnike Vlade Srbije, finansijskih institucija, razvojnih agencija, udruženja žena i privrede.

Detaljnije
Delegacija OEBS-a posjetila SDA Sandžaka

Danas je Stranku demokratske akcije Sandžaka posjetila visoka delegacija OEBS-a, koju su činili zamjenik šefa misije u Srbiji, Tomas Mur, i šef kancelarije OEBS-a u Novom Pazaru, Ivan Eskiva, sa svojim saradnicima Nenadom Čelarevićem i Almirom Vučeljom.

Detaljnije
Održana Koordinacija SDA u Skoplju

U povodu obilježavanja 20 godina postojanja i rada SDA Republike Makedonije, juče je u Skoplju održan sastanak Koordinacije SDA bivših jugoslovenskih republika na kojem su učestvovali predstavnici SDA Bosne i Hercegovine, SDA Sandžaka, SDA Republike Hrvatske, SDA Kosova, Bošnjačke stranke Crne Gore i domaćina, SDA Makedonije.  

Detaljnije
Otvorena Carinska ispostava u Novom Pazaru

Predsjednik SDA Sandžaka dr Sulejman Ugljanin danas je u Novom Pazaru na otvaranju Carinske ispostave rekao da to predstavlja jedan vrlo značajan elemenat u razvoju malih i srednjih preduzeća u razvoju poljoprivrede, privrede i industrije i održivom ekonomskom razvoju čitavog ovog kraja.

Detaljnije
Poboljšanje kvaliteta života

Predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr Sulejman Ugljanin i generalni direktor Istraživačko-razvojnog instituta Kirilo Savić Miroljub Jevtić potpisali su danas Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji između Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i tog Instituta, čiji je cilj poboljšanje kvaliteta života u nerazvijenim područjima.

Detaljnije
Svečana sjednica povodom posjete Mladih AK partije

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je u subotu, 18.02.2012. godine, održala svoju Svečanu sjednicu Glavnog odobra Asocijacije mladih SDA Sandžaka. Sjednica je održana u povodu zvanične posjete delegacije članova Predsjedništva omladine AK Partije Turske i usvajanja i potpisivanja PROTOKOLA O SARADNJI dvije omladinske organizacije političkih stranaka. Na samom početku svečane sjednice Glavnog odbora, mladima se obratio generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin, najprije na bosanskom, a poslije, gostima iz Turske, i ni turskom jeziku. Svoj govor, generalni sekretar je započeo riječima turskog ministra inostranih poslova, gospodina Ahmeta Davutoglua, koji je boraveći u Novom Pazaru rekao: „Sandžak je most saradnje između Turske i Srbije, a sandžački Bošnjaci su kapija te saradnje“.   

Detaljnije
Cestitka za Dan nezavisnosti BiH

U povodu 1. marta – Dana državnosti Bosne i Hercegovine generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin uputio je čestitku Sulejmanu Tihiću, predsjedniku SDA BiH i Bakiru Izetbegoviću članu Predsjedništva BiH te svim građanima Bosne i Hercegovine. U čestitci se kaže:

Detaljnije
Održan Glavni odbor SDA Sandžaka za Novi Pazar

U subotu 10. februara održan je Glavni odbor SDA Sandžaka Gradskog ogranka Novi Pazar. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Gradskog ogranka Muamer Smailbegović. Pored predsjednika svih mjesnih odbora SDA Sandžaka sa teritorije Novog Pazara, članova Izvršnog i Nadzornog odbora Stranke za Novi Pazara, sjednici su prisustvovali i Fuad Baćićanin, generalni sekretar i Šemsudin Kučević, zamjenik predsjednika SDA Sandžaka.

Detaljnije
Posjeta predstavnika američke ambasade

Danas je Centralu Stranke demokratske akcije Sandžaka posjetio politički komesar ambasade Sjedinjenih američkih država u Beogradu Džon Hesford. Njega su primili generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin, potpredsjednik SDA Sandžaka Enis Imamović i član presjedništva SDA Sandžaka Fahrudin Đekić.  

Detaljnije
Održana Četvrta izborna konvencija AM SDA Sandžaka

Danas   je  u  Novom  Pazaru  održana  Četvrta  izborna  konvencija Asocijacije  mladih  SDA  Sandžaka. Konvenciji   je  prisustvovalo  preko  hiljadu delegata  i gostiju.  Svojim prisustvom Konvenciji podršku mladima dao je predsjednik stranke dr. Sulejman Ugljanin, sa svojim najbližim saradnicima. Značaj Konvenciji je takođe i prisustvoavao predstavnik omladine  AK partije Republike  Turske, sa kojima inače Asocijacija mladih ima potpisan protokol o saradnji.

Detaljnije
Gradski odbor SDA Sandžaka Novi Pazar predstavio kandidate

Gradski odbor SDA Sandžaka Novi Pazar večeras je predstavio listu svojih kandidata za gradsku skupštinu na prvom zajedničkom sastanku rukovodstva Stranke i odabranih kandidata. Odbornička lista Gradskog ogranka Novi Pazar broji 47 kandidata. SDA Sandžaka je za izbore raspisane za 6. maj 2012. godine za gradsku skupštinu u Novom Pazaru pripremila listu mladih kandidata, visoko obrazovanih, časnih i iz uglednih porodica  koji su garant uspjeha i prosperiteta grada Novog Pazara u budućem periodu.

Detaljnije
Najmlađi i najobrazovaniji za konačnu pobjedu

  Danas je Gradskoj izbornoj komisiji grada Novog Pazara listu svojih kandidata predala i Stranka demokratske akcije Sandžaka. Izborna lista od 47 kandidata nosi ime „Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin“ i na glasačkom listiću za izbor odbornika skupštine grada Novog Pazara nalazit će se pod rednim brojem 5.  

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37