https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka u vlasti u Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka u vlasti u Novom Pazaru

SDA Sandžaka u vlasti u Novom Pazaru

SDA Sandžaka u vlasti u Novom Pazaru

 

Novi Pazar dobio novu vlast

 

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Grada Novog Pazara, izabrani su organi lokalne vlasti i verifikovani odbornički mandati novog saziva. Rukovodstvo gradom Novim Pazarem preuzet će, nakon što su prethodno potpisale koalicioni sporazum, koalicija sačinjena od stranaka okupljenih oko dveju najjačih bošnjačkih partija, Stranka demokratske akcije Sandžaka i Sandžačka demokratske partija.

Za gradonačelnika Novog Pazara izabran je Meho Mahmutović, a za njegovog zamjenika izabran je Ahmedin Škrijelj, predložen iz reda SDA Sandžaka. Poslove predsednika Skupštine grada Novog Pazara u naredne četiri godine obavljaće Fuad Baćićanin, generalni sekretar SDA Sandžaka, za čijeg je zamjenika izabran Vinko Dobrić (SDP, SDPD , DS, SZS).

Za sekretara Skupštine grada izabran je Almir Leković. Zakira Smailović novi je zamenik sekretara lokalnog parlamenta koju je na tu funkciju predložila SDA Sandžaka. Reizabrani gradonačelnik Meho Mahmutović istakao je u svom obraćanju nakon sednice da je nova parlamentarna većina u Novom Pazaru rezultat izborne volje građana iskazane u cilju da ovo područje ostane na evropskom putu razvoja.

Novi predsjednik Skupštine grada Novog Pazara u svom obraćanju odbornicima je istakao: "Poštovani odbornici, želio bih na samom pocetku našeg zajedničkog rada svima da vam čestitam na izboru za obornika Skupštine grada Novog Pazara u ovom sazivu, i da vam poželim sreću u predstojećem radu i obavljanju ovih važnih i odgovornih funkcija. Zahvaljujem svima koji su mi ukazali čast i povjerenje izborom za predsjednika najvećeg tijela  Grada Novog Pazara. Zahvaljujem i svima koji su imali želju da me sačuvaju ove odgovornosti ne glasajući za mene." - rekao je predsjednik Baćićanin i dodao  da mu je ogromna čast što je u prilici da u narednom periodu, nada se, uspješno obavlja ovu odgovornu funkciju,  te pozivao sve odbornke ovog saziva da daju svoj puni doprinos radu Skupštine Grada. 

 

1aaa.jpg

 

"Pred nama je ogroman amanet i odgovornost koji su nam građani, svojim glasovima, prenijeli na prethodnim izborima 6. maja, i prema tome zadatak svih nas 47, koliko broji Skupština Grada Novog Pazara je da svakim danom ovaj grad učinimo boljim i ljepšim za život." 

Za članove Gradskog veća Grada Novog Pazara, na predlog gradonačelnika izabrani su: Rešad Hodžić, Seadetin Mujezinović, Tarik Imamović, Rifat Ličina, Muamer Smailbegović, Amel Alić, Edin Gudžević i Ifeta Radončić. 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP