https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Festival “Stari Grad”, nakon pauze, ponovo živi - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Festival “Stari Grad”, nakon pauze, ponovo živi

Festival “Stari Grad”, nakon pauze, ponovo živi

Festival “Stari Grad”, nakon pauze, ponovo živi

 

U Novom Pazaru je 28.08. i 29.08.2012. godine održan 8. festival “Stari Grad”. U ime Grada Novog Pazara učesnicima i velikom broju građana obratio se i Ahmedin Škrijelj, zamjenik gradonačelnika Novog Pazara i sekretar Gradskog odbora SDA Sandžaka Novi Pazar i istakao:

“Večeras imam posebno zadovoljstvo da zajedno sa Vama dragi sugrađani budem dio ovog velikog spektakla. Ono zbog čega svi treba da smo sretni jeste to što ovaj festival, festival Stari grad, nakon određene pauze, ponovo živi i na najbolji mogući način promoviše naš voljeni Novi Pazar.

Grad Novi Pazara će uvijek biti podrška mladim i ambicioznim ljudima na putu promocije kvaliteta njihove kreativnosti. Upravo ovaj  Festival je najbolji primjer kako jedna dobra i zdrava ideja postaje brend i nešto čime se svaki novopazarac ponosi.

Na kraju želim da se svim učesnicima zahvalim na učešću a akterima ovog festivala koji su osvojili nagrade želim uspjeh u daljoj karijeri."

Pokrovitelj festival je Grad Novi Pazar, a organizacija je povjerena  Kulturnom centru Novog Pazara.  Festival  je, od ove godine, uvršten u budžet Grada Novog Pazara, tako da narednih godina neće biti finansijskih problema oko održavanja ove značajne kulturne i turističke manifestacije. Glavni medijski pokrovitelj je Regionalna radio televizija Novi Pazar.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP