https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Poziv nemačkim privrednicima i našoj dijaspori - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Poziv nemačkim privrednicima i našoj dijaspori

Poziv nemačkim privrednicima i našoj dijaspori

Poziv nemačkim privrednicima i našoj dijaspori

BEOGRAD - Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke u Beogradu, NJ.E. Volframom Masom.

Tokom sastanka ministar Ugljanin je predstavio nemačkom ambasadoru prirodne i privredne resurse 48 nedovoljno razvijenih opština koje se nalaze u resoru Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja. Tom prilikom ministar je uputio otvoreni poziv svim nemačkim privrednicima, a prvenstveno Nemačkoj privrednoj komori i Udruženju privredinka iz Nemčke, da posjete nedovoljno razvijene opštine, uvjere se u njihove potencijale, kao i da zajednički nađu model saradnje sa tim opštinama. Ugljanin i Mas su se takođe osvrnuli na veliku srpsku i bošnjačku dijaspora u Nemačkoj, koju su pozvali da investira u svoju otadžbinu.

Ambasador Volfram Mas je pokazao veliko interesovanje za Ugljaninove prijedloge i rekao da će mogućnosti ulaganja u nedovoljno razvijena područja Srbije predstaviti svim nemačkim privrednicima.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP