https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 "Partner za održivi razvoj" - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

"Partner za održivi razvoj"

"Partner za održivi razvoj"

BEOGRAD - Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin, u ponedjeljak je upriličio radni ručak „Partner za održivi razvoj", za predstavnike diplomatskog kora. Ručku su prisustvovali ambasadorka SAD Nj.E. Meri Vorlik, ambasador Japana Nj.E. Tošio Cunozaki , ambasador Norveške Nj.E. Nils Ragnar Kamsvag kao i visoki predstavnci ambasada Nemačke, Francuske, Austrije, Češke, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva, predstavnici UNDP-a, OEBS-a i drugi.

Cilj radnog ručka je upoznavanje predstavika ambasada sa projektom održivog razvoja poljoprivrede u opštinama Tutin, Sjenica, Nova Varoš, Prijepolje, Priboj i na teritoriji grada Novog Pazara, kao i sa otvaranjem Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede i sela, koji će 5. septembra biti otvoren u Sjenici, a koji treba da doprinese održivom razvoju ovih nedovoljno razvijenih opština.

„Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, jednim ovakvim projektom nastoji da stvori širi osnov za preduzimanje konkretnih mjera radi razvoja poljoprivrede u nerazvijenim opštinama kao nedovoljno iskorišćenog resursa održivog razvoja ovog regiona" rekao je ministar Ugljanin pozdravljajući goste. „Srbija ima veoma povoljne prirodne uslove za raznovrsnu poljoprivrednu proizvodnju, razvoj stočarstva, kao i za proizvodnju organske hrane i ovo je samo prvi u nizu regionalnih centara koji Kancelarija planira da otvori" zaključio je ministar.

Otvaranjem ovog centra akcenat će biti stavljen na edukativno obrazovne aktivnosti u poljoprivredi i podizanju svesti o potrebi primjene savremenih saznanja u oblasti poljoprivredne proizvodnje, ruralnog razvoja, modernizacije i komercijalizacije proizvodnje i primjene savremenih standarda.

Kancelarija za održivi razvoj je pripremila studiju za razvoj poljoprivrede i sela Sandžačkog regiona i finansiraće iz budžeta izradu projektne dokumentacije za projekte iz oblasti poljoprivrede sa iznosom od 100.000.000 dinara. Ovaj konkurs za dodjelu ovih sredstava počeo je prošle nedelje i predsavlja prvi korak ka održivom razvoju poljoprivrede i sela.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37