Učitavanje sajta

Akcioni plan

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Skupština Srbije izabrala članove nove Vlade

Skupština Srbije izabrala članove nove Vlade, koja ima 17 ministarstava. Članovi Vlade položili zakletvu. Smanjenje nezaposlenosti i povećanje standarda najveći su izazazovi pred novom Vladom, istakao premijer Mirko Cvetković u ekspozeu.

Detaljnije
Omeragić u Skupštini pozvao sve ministre da pomognu Sandžaku

Narodni poslanik Stranke demokratske akcije Sandžaka Bajram Omeragić pitao je juče u Skupštini Republike Srbije premijera i ministre da li je Vlada napravila akcioni plan za ekonomski razvoj Sandžaka i ponovo iznio konstataciju da je nivo zaposlenosti u Sandžaku na minornom, kako je rekao, afričkom stepenu.

Detaljnije
Rješenje za TK Rašku

Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin održao je u prostorijama Biroa Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru sastanak sa vlasnicima Tvornice čarapa "Ključ" iz Sarajeva, koji su ujedno vlasnici još četiri velika i uspješna preduzeća koja posluju u okviru Kompanije Selek.

Detaljnije
Prvi kongres SDA Sandžaka

Stranka Demokratske Akcije Sandžaka sutra će u Hali sportova u Novom Pazaru održati Prvi Kongres Stranke Demokratske Akcije Sandžaka na kome će biti predstavljen plan ekonomskog razvoja Sandžaka i programski ciljevi. SDA Sandžaka kao autentičan predstavnik Bošnjaka u Srbiji je od svog osnivanja 1990. godine, parlamentarna stranka u kontinuitetu, na lokalnom i republičkom nivou u Srbiji, a u dva mandata i na saveznom nivou SRJ i SCG.  

Detaljnije
Izborna kampanja u cilju promocije političkog i ekonomskog programa

  “Svoju kampanju Stranka demokratske akcije Sandžaka je zapocela sa posjetama svim mjesnim odborima, odnosno mjesnim zajednicama, u cilju promocije svog politickog i ekonomskog programa.” – rekao je novinarima danas Enis Imamović, potpredsjednik Stranke. “Na spomenutim skupovima, predstavit cemo i nase kandidate za odbornike iz tog naselja. Sa radoscu vas zelim Izvijestiti da je na dosadasnjim skupovima uspjesno predstavljen program SDA Sandzaka i da je sve vise gradjana spremno da svoju  podrsku da upravo tom programu. Pozivam sve gradjane, bez obzira na razlicitu pripadnost po svim  osnovama, da se informisu o terminu odrzavanja skupova u njihovim  naseljima, da dodju i razgovaraju sa nama, da cuju za nas plan i da  potom odluce na osnovu cinjenica o eventualnoj podrsci.  

Detaljnije
Hazbo Mujović: Prioritet za Sjenicu je izgradnja puteva

Posljednji izbori nisu bitnije uticali na strukturu vlasti u sjeničkoj opštini, jer, koalicija SDA – SDP ponovo čini većinu, što u odnosu na druge sandžačke opštine, nije novina. Novoizabrani predsjednik opštine Sjenica, Hazbo Mujović, koji je u prošlom mandatu vršio funkciju zamjenika predsjednika opštine, kaže da su izborni rezultati, proizvod jedne uspješne vlasti u proteklom periodu i najavljuje da će dobra saradnja koalicionih partnera i ubuduće doprinositi boljem životu građana Sjenice. Stranka demokratske akcije Sandžaka i na majskim lokalnim izborima osvojila je apsolutno najveće povjerenje građana opštine Sjenica i na taj način još jednom pokazala i dokazala da je najjača i najozbiljnija politička partija na ovim prostorima. Ovi izbori, inače, bili su veoma specifični u odnosu na sve ranije, prije svega zbog velikog broja izbornih aktera, odnosno lista koje su učestvovale na njima. Jeste to jedna svojevrsna demonstracija demokratije, ali je, u isto vrijeme i svojevrsno obesmišljavanje izbora i čitavog političkog života u jednoj zajednici s obzirom na činjenicu da su se na izborima pojavile i pojedine, uslovno rečeno, privatno-porodične liste, bez jasnog plana i programa rada.

Detaljnije
Opština Tutin će uložiti značajna sredstva za rješavanje nazaposlenosti

  Predstavljen “Akcioni plan zapošljavanja”   Savet za socijalnu politiku i zapošljavanje održao je sinoć u tutinskom Domu kulture javnu tribinu za nezapošljena lica. Domaćini ove tribine bili  su Zamjenik predsjednika SDA Sandžaka i predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević, njegov zamjenik Salih Hot, predsjednik SO  Pajaz Jusufović i šef resora za socijalnu politiku i zapošljavanje Edin Hazirović. U Tutinu je Savet za socijalnu politiku i zapošljavanje organizovao javnu tribinu za nezapošljena lica u cilju što boljeg sagledavanja problema velikog broja nezapošljenih u ovoj sandžačkoj opštini. U evidenciji Zavoda za zapošljavanje ima čak sedam hiljada nezapošljenih lica. U ovoj godini usvojen je Akcioni plan  zapošljavanja u kome je predviđeno da opština Tutin lokalnim poslodavcima ponudi da u roku od godinu dana radnicima koje prime u radni odnos nadoknadi 50% zarada. Predsjednik opštine Šemsudin Kučević je ovaj plan ocenio kao privremeno rešenje i rekao da će u narednoj godini izdvojiti značajnija sredstva za rešavanja nezaposlenosti.  

Detaljnije
Mladi SDA Sandžaka afirmišu potrebe mladih Novog Pazara

Asocijacija mladih SDA Sandžaka donela je zaključke i usaglasila prioritete kojima će u narednom periodu dati poseban značaj, istakli su na današnjoj press konferenciji članovi koordinacionog tima za osnovno i srednje obrazovanje. Mladi su prevashodno apostrofirali da je Novi Pazar kao grad prava baza talenata u svim sferama drustva i da uvek i na svakom mestu moraju imati podršku za sve pozitivne tokove i poduhvate u interesu mladih.

Detaljnije
Početak realizacije projekta ljudske sigurnosti u regiji Sandžak

Agencije Ujedinjenih nacija (UN) u Srbiji počele su danas u Novom Pazaru sprovođenje projekta "Unapređenje ljudske sigurnosti za ranjive zajednice u jugozapadnoj Srbiji". Plan je da ovaj dvogodišnji projekat pomogne marginalizovanim grupama, stvaranjem novih radnih mesta, poboljšanjem pristupa javnim i socijalnim uslugama i interkulturalnim dijalogom. Kao nosioca ovog projekta izabrana je Kancelarija za razvoj nedovoljno razvijena područja republike Srbije kojom rukovodi predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin. Planirano je da se ovim programom u naredne dvije godine u region Sandžaka uloži 2,8 miliona dolara i da direktni korisnici ovog budu 60.000 građana ovog regiona. Tim povodom danas u Novom Pazaru je upriličena promocija ovog projekta predstavnicima gradskih vlasti Novog Pazara, kao i prestavnicima vladinih i nevladinih organizacija svih sandžačkih opština u kojima će projekat biti realizovan. O projektu i njegovom značaju za Sandžak govorili su ministar dr. Sulejman Ugljanin, Njegova ekselencija Tošio Cunozaki ambassador Japana, te administrator Programa UN za razvoj Vilijam Infante, njegova pomoćnica Čihan Sultanoglu.

Detaljnije
Promovisan nacrt Zakona o podsticaju poljoprivrede

Novim nacrtom Zakona o podsticaju poljoprivrede i ruralnog razvoja, menja se dosadašnja praksa da se ta sredstva namenjena podsticaju poljoprivredi uređuju po često promenjivim uredbama, a to će omogućiti jasniji plan i viziju unapređenja poljoprivredne proizvodnje – istakao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Senad Mahmutović, tokom prezentacije nacrta ovog zakona održane u Novom Pazaru. “Posebnih podsticaja će biti i to vezano za situacije da se veliki deo opština iz naše regije Sandžaka, posebno opštine koje zahvataju područje Pešterske visoravni, koje se smatra područjem sa otežanim uslovima za razvoj poljoprivrede, biti dodatno uvećana”, kazao je Mahmutović. Informacije o tome kako doći do podsticajnih sredtava, poljoprivrednici mogu dobiti od nadležnih službi, Gradske i opštinskih uprva.

Detaljnije
Sredstva za povratnike u svoja rodna mesta

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin potpisao je danas u Palati Srbija ugovore o bespovratnoj dodeli sredstava sa povratnicima u svoja rodna mesta u nerazvijenim opštinama. „Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja za ovu namenu izdvojila je oko 12 miliona dinara i danas potpisujemo ugovore sa 20 povratnika koji su uspešno završili obuku, uradili biznis plan i registrovali firmu u nerazvijenoj opština u koju se vraćaju” rekao je ministar Ugljanin i dodao da ovaj program ima za cilj da kroz paket podrške za započinjanje biznisa podstakne mlade ljude da pokrenu samostalan posao u nedovoljno razvijenim područjima.

Detaljnije
Budžet grada mora biti restriktivan

Stranke demokratske akcije Sandžaka u subotu je 08.12.2012. godine održala Glavni odbor Stranke.  Tom prilikom je pored tačaka vezanih za unutrašnju organizaciju Stranke, imenovanja Kadrovske komisije Stranke i potvrđivanja stručnih odbora Stranke na nivou ogranaka Novog Pazara i Tutina, Glavni odbor SDA Sandžaka je usvojio i neophodna normativna akta vezana za materijalno -finansijsko poslovanje Stranke i odluku o članarini za 2013. godinu, kao i raspravljao o trenutnoj situaciji u lokalnim samouprava u kojima SDA Sandžaka participira kroz koalicionu vlast.  Glavni odbor je na osnovu sagledanog stanja u Novom Pazaru, stanja Budžeta za 2012. – plan i realizacija, i stanja u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Grad Novi Pazar, u potpunosti prihvatio utvrđene stavove i zaključke Gradskog odbora SDA Sandžaka iznete na sastanku predsjednika Stranke sa Predsjedništvom Asocijacije mladih SDA Sandžaka i sastanku sa rukovodstvom ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP