https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Rješenje za TK Rašku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Rješenje za TK Rašku

Rješenje za TK Rašku

Rješenje za TK Rašku


Ministar u Vladi Republike Srbije dr. Sulejman Ugljanin održao je u prostorijama Biroa Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u Novom Pazaru sastanak sa vlasnicima Tvornice čarapa "Ključ" iz Sarajeva, koji su ujedno vlasnici još četiri velika i uspješna preduzeća koja posluju u okviru Kompanije Selek.

Tom prilikom predstavnici Tvornice čarapa "Ključ" su izrazili namjeru ulaska na tržište Srbije i spremnost za ulaganje u svojstvu stranog investitora za kupovinu predionice Tekstilnog kombinata Raška u površini od 17679 m2.

Plan Tvornice čarapa "Ključ" iz Sarajeva jeste da u proizvodnoj hali predionice instalira tri proizvodne linije čija je ukupna vrijednost 5,5 miliona eura. Ovo ulaganje bi značilo zapošljavanje svih radnika Predionice, kao i zapošljavanje najmanje 200 novih radnika. Namjera "Ključa" je da se u Novom Pazaru, kao gradu tekstila, dalje razvija brend "Ključ".

Zbog velike zainteresovanosti ozbiljnog inostranog investitora za ulaganje u proizvodnju i aktuelnog štrajka radnika TK Raška ministar Ugljanin je zatražio hitan sastanak sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja i predstavnicima Agencije za privatizaciju na ovu temu. 

 

Izvor: kancelarija za održivi razvoj

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP