https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dr Sulejman Ugljanin izabran za predsjednika BNV-a - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dr Sulejman Ugljanin izabran za predsjednika BNV-a

Dr Sulejman Ugljanin izabran za predsjednika BNV-a

Danas je održana konstitutivna i prva sjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća u Novom Pazaru na kojoj je za predsjednika Vijeća izabran dr. Sulejman Ugljanin, nosilac liste ”Za bošnjačko jedinstvo”.

Konstitutivnoj sjednici su prisustvovali narodni poslanici iz Sandžaka, predsjednici sandžačkih opština, predstavnici OEBS-a, nevladinih organizacija, kao i brojni gosti. Konstituisanje novog saziva Bošnjačkog nacionalnog vijeća propraćeno je burnim aplauzom svih vijećnika i prisutnih.

Na prijedlog predsjednika BNV-a za sekretara vijeća izabran je Ahmedin Škrijelj, diplomirani pravnik iz Novog Pazara.

U radu sjednice je učestvovalo svih 35 izabranih vijećnika, 19 sa liste ”Za bošnjačko jedinstvo” i 16 vijećnika liste ”Za Bošnjake, Sandžak i muftiju”.

Predsjednik Ugljanin je nakon izbora izjavio da su Bošnjaci dobili jedinstveno i legitimno BNV, kao moćan organ za rešavanje svih bošnjačkih pitanja. 

“Čestitam svim vijećnicima i svim Bošnjacima jer su dobili ovaj vrlo važan organ. Država konačno mora da prihvati i uvaži izbornu volju Bošnjaka kao realnost, jer  je dosta bilo Bošnjacima nametanja podobnih Bošnjaka”, rekao je dr. Ugljanin.

Dr Ugljanin je posebno naglasio da su ovi izbori protekli u mirnoj i demokratskoj atmosferi, iako se išlo u dvije kolone ka istom cilju izabrano je jedinstveno BNV koje će raditi isključivo u interesu Bošnjaka.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37