https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sjenica dobija Fabriku i 60 radnih mjesta - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sjenica dobija Fabriku i 60 radnih mjesta

Sjenica dobija Fabriku i 60 radnih mjesta

Predsjednik opštine Sjenica i potpredsjednik SDA Sanžaka Hazbo Mujović juče je sa predstavnicima privrednog društva “Sibling” iz Beograda potpisao ugovor o izgradnji fabrike za proizvodnju “peleta“ -zrnastog goriva za peći, od presovanog drvenog otpada.

U izjavi za medije Hazbo Mujović je rekao će prema ugovoru lokalna samouprava obezbjediti prostor za fabriku, dok je ovo beogradsko privredno društvo obezbjedilo mašine za proizvodnju.

„Vrijednost ove investicije iznosi oko dva miliona eura, a prema planovima fabrika će u početku zaposliti 60 radnika, sa ciljem povećanja broja radne snage sa proširenjem kapaciteta“, rekao je Mujović.

Predsjednik Izvšnog odbora ovog društva Bojan Radovanović rekao je da će preko 90 odsto proizvedenog peleta biti plasirano na inostrano tržište.

„Proizvodna linija je projektovana po najsavremenijim tehološkim principima i neće zagađivati čovekovu okolinu“, rekao je Radovanović.

Podsjećamo da je Radovanović bio predsjednik FK Novi Pazar od jula 2011. do januara 2013. godine, a na ovim prostorima  ostao je upamćen kao čovjek koji je puno uložio u razvoj sporta. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP