https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Fijuljanin: Bolji uslovi u sandžačkim školama - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Fijuljanin: Bolji uslovi u sandžačkim školama

Fijuljanin: Bolji uslovi u sandžačkim školama

U deset osnovnih i srednjih škola u opštini Sjenica započeli su radovi na rekonstrukciji sanitarnih čvorova. Sredstva  za izvođenje radova obezbjedilo je Ministarstvo prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u okviru projekta DILS.

Obilazeći radove u Osnovnoj školi “12. decembar”, državni sekretar u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja Muhedin Fijuljanin istakao je da je ovo jedan od mehanizama za obezbjeđenje kvalitetnijih uslova za boravak djece u školama, te da učenici ove i drugih sandžačkih škola zaslužuju daleko bolje uslove, za šta će se on apsolutno zalagati i u narednom periodu.

“U Tutinu je za Dan opštine, 28. maja ove godine, otvoren novi objekat vrtića, rađen u okviru projekta IMPRES. U Sjenici i Novoj Varoši rekonstruišemo sanitarne čvorove u deset, odnosno četiri osnovne i srednje škole, a u Novom Pazaru je planirano opremanje dvije škole vježbaonice”, izjavio je državni sekretar Muhedin Fijuljanin, dodajući da su to značajna ulaganja u školsku infrastrukturu u Sandžaku.

U pratnji Ismaila Mahmutovića, šefa kabineta predsjednika opštine Sjenica, Muhedin Fijuljanin je, u petak 23. avgusta, obišao Osnovnu školu „12. decembar“ i Gimnaziju „Jezdimir Lović“ i sa direktorima ovih škola, Muratom Hodžićem i Muratom Baždarevićem, razgovarao o početku nove školske godine i posebno o početku nastave na bosanskom jeziku, ističući da je to jedan od najvažnijih projekata Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja u posljednjih nekoliko godina.

Rekonstrukcija sanitarnih čvorova u Sjenici će se izvršiti u: Osnovnoj školi “12. decembar”, Gimnaziji “Jezdimir Lović”, Tehničko-poljoprivrednoj školi, Osnovnoj školi “Bratstvo-jedinstvo” u Dugoj Poljani, Izdvojenom odjeljenju OŠ “Bratstvo-jedinstvo” u Žabrenu, Osnovnoj školi “Branko Radičević” u Štavlju, izdvojenom odjeljenjima Osnovne škole “Rifat Burdžoviž Tršo” u Tuzinju i Cetanovićima, kao i u izdvojenim odjeljenjima Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u Kijevcima i Dujkama.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP