https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka: Dokle da narod strahuje za svoj život? - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka: Dokle da narod strahuje za svoj život?

SDA Sandžaka: Dokle da narod strahuje za svoj život?

SDA Sandžaka: Dokle da narod strahuje za svoj život?

Na današnjoj press konferenciji SDA Sandžaka–Novi Pazar, govorio je šef odborničkog kluba u Skupštini grada Novog Pazara Fahrudin Đekić.

On je na samom početku istakao zabrinutost za bezbjednost svojih sugrađana.

„Posljednje ubistvo koje se juče desilo u  centru Novog Pazara potvrđuje katastrofalnu bezbjednosnu situaciju, o kojoj je SDA ukazivala mjesecima unazad i tražila hitne reakcije i smjene odgovornih.Da je stanje jako teško i alarmantno ukazivali smo više puta, a posljednje jeste i obraćanje dan prije posljednjeg ubistva u centru grada, narodnog poslanika SDA Sandžaka Enisa Imamovića u Skupštini Srbije, koji je direktno pred premijerom i ministrima zatražio obezbjeđivanje sigurnosti za svoje građane“- izjavio je Đekić.

Šef odborničke grupe je napomenuo da je očigledno da odgovorni u tužilaštvu, sudstvu i policiji ne mogu da obuzdaju ovako haotično stanje u Novom Pazaru.

„Evidentno je krivo nesposobno rukovodstvo novopazarske policije, koje ne sme da se suprostavi ubicama i kriminalcima.Obavještavamo građane Novog Pazara da gradska vlast do sada, vjerovali ili ne, nije htjela da zakaže Skupštinu grada da bi se razgovaralo o bezbjednosti novopazaraca“-podsjetio je Đekić.

On je napomenuo da su predstavnici SDP-a i njihovi koalicioni partneri hitno reagovali i ekspresno zakazali skupštinu grada kada je bilo potrebno imenovati funkcionere SDP-a na dodatne funkcije, jer je njima to očito gorući problem Novog Pazara.

„Javnost je iznenađena i činjenicom da su funkcioneri grada iz SDP-a promijenili kanal Regionalne televizije i shvatili da je život građana u Novom Pazaru postao toliko jeftin , pa su se čak i oni udostojili da se javno oglase o strahovito lošem stanju u našem gradu“- istakao je Đekić.  

Odbornici SDA Sandžaka su od vladajuće većine više puta tražili sazivanje posebne sjednice na kojoj bi se razmatrala bezbjednosna situacija. Međutim, gradska vlast na čelu sa SDP-om je to kategorički odbijala. On je  javno upitao vladajuću strukturu u gradu– da li su preče zabave i koncerti ili životi naših sugradjana???

Đekić je naveo činjenicu da u svim medijima u Srbiji, u rubrici crna hronika, Novi Pazar zauzima vodeću poziciju, a da u Novom Pazaru više niko nije siguran, pa se postavlja pitanje - ko je sledeći?

„Ovako katastrofalnom ponašanju policije, tužilaštva i gradske vlasti u Novom Pazaru se mora stati na put, jer životi naših građana nemaju alternativu. SDA Sandžaka pod hitno zahtjeva reakciju nadležnih i smjenu odgovornih u cilju zaštite života stanovnika Novog Pazara“-zaključio je Đekić.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP