https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 23 godine SDA Sandžaka u Tutinu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

23 godine SDA Sandžaka u Tutinu

23 godine SDA Sandžaka u Tutinu

Na današnji dan, prije 23 godine u Tutinu je osnovan opštinski odbor SDA Sandžaka. Osnivanje ogranka u Tutinu predstavlja važan korak u uključivanju Bošnjaka u društveno-politički život.

Opštinski ogranak SDA Sandžaka u Tutinu za 23 godine postojanja beleži velike rezultate.

Jedan od najzaslužnijih pojedinaca, što je danas opština Tutin jedna od najperspektivnjih opština u Srbiji, jeste dugogodišnji predsjednik opštinskog odbora i sadašnji predsjednik opštine Tutin Šemsudin Kučević. SDA Sandžaka od svog osnivanja pa do danas vrši vlast u ovoj opštini, što pokazuje činjenica da se punih 23 godine na čelu Stranke u Tutinu nalaze pošteni, odgovorni i stručni ljudi koji imaju samo jedan interes, a to je razvoj opštine Tutin.

Uvođenje nastave na bosanskom jeziku, izgradnja akva parka, mnogi infrastrukturni projekti, otvaranje novih radnih mjesta su samo jedan od uspješnih realizovanih projekata koje ostvarila vlast u Tutinu, čiji je stožer SDA Sandžaka.

Predsjednik opštine Tutin i zamjenik predsjednika Stranke demokratske akcije Sandžaka je najavio da će vlast u ovoj opštini nastaviti sa uspješnim radom i da su već potpisali niz ugovora  koji će pospešiti njen dalji razvoj.

Tutin je izrastao, po svim pokazateljima i priznanjima, mjesto u kome vrijedi investirati i gdje je privreda na visokom stupnju razvoja, a javni sektor jedan od najorganizovanijih u Srbiji, za šta najveće zasluge pripadaju Stranci demokratske akcije Sandžaka.   

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37