https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predstavnici OEBS-a u posjeti predsjedniku Opštine Sjenica - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predstavnici OEBS-a u posjeti predsjedniku Opštine Sjenica

Predstavnici OEBS-a u posjeti predsjedniku Opštine Sjenica

Predstavnici OEBS-a u posjeti predsjedniku Opštine Sjenica

Opštinu Sjenica je posjetio šef odseka za demokratiju pri OEBS-u Jan Lukenburg. 

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujoviæ upoznao je goste o trenutnom stanju u Sjenici i naglasio da su meðuetnièki odnosi i bezbjednosna situacija na visokom nivou, a da su osnovni problemi graðana kako iskoristiti potencijale Sjenice na najbolji naèin. 

“Prioritet Sjenice se odnosi na razvoju infrastrukture i agrara kao osnove privrednog rasta. Svi naši kapaciteti su usmjereni ka ispunjenju tih planova”, -istakao je predsjednik Mujoviæ. Predsjednik Skupštine opštine Mustafa Baltiæ je na ovom sastanku predstavio uspjehe na polju obrazovanja i implementacije bosanskog jezika u obrazovni sistem. 

“Nastava na bosanskom jeziku predstavlja veliki civilizacijski iskorak, a Srbiju svrstava u red demokratskih država Evrope. Ovo oznaèava trajnu politièku stabilnost u našoj regiji”-, obrazložio je Mustafa Baltiæ znaèaj uvoðenja bosanskog jezika. 

Na ovom sastanku je istaknuta težnja ka veæoj potrebi ukljuèivanja Sjenice u sve evropske tokove.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP