Učitavanje sajta

Međunarodni odnosi

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Delegacija BNV-a danas u Briselu

Danas će u Briselu u organizaciji „Sandžačke kuće“ biti predstavljena prekogranična turistička regija čiji osnov čine 23 opštine iz šest država Zapadnog Balkana.

Detaljnije
Zaštita i prava radnika moraju biti na mnogo većem nivou

Već neko vrijeme, bez uspjeha, pokušavam da dođem do odgovora na to ko iz Vlade i na osnovu čega dozvoljava koaliciji u Novom Pazaru da zaduži grad za visinu od tri godišnja budžeta, -rekao je Imamović i zapitao kako će ova Vlada, ovim Zakonom da natjera 

Detaljnije
Predstavnici BNV-a na radnom sastanku sa Dačićem

Danas je u Ministarstvu spoljnih poslova održan radni sastanak koji je, sa predstavnicima nacionalnih vijeća, organizovao ministar spoljnih poslova i prvi potpredsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić.

Detaljnije
Posjeta potpredsjednika bh. entiteta Republike Srpske Bošnjačkom nacionalnom vijeću

Potpredsjednik bosansko-hercegovačkog entiteta Republike Srpske Ramiz Salkić posjetio je danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom susreo se sa dr. Sulejmanom Ugljaninom predsjenikom BNV i SDA Sandžaka.

Detaljnije
Država pod hitno da riješi status nestalih i ubijenih Bošnjaka u Sandžaku u Sjeverinu

Imamović je ocjenio da Premijer Aleksandar Vučić u svom novom ruhu govori novinarima kako želi dobre odnose sa Bošnjacima, međutim, istina je da ni on lično niti bilo koja državna institucija u Srbiji nisu uradili ništa konkretno za nestale i ubijene Bošnjake sa teritorije Sandžaka.

Detaljnije
Uslove za rad i obrazovanje podići na mnogo veći nivo

Potpredsjednik SDA Sandžaka i narodni poslanik Enis Imamović je u svom obraćanju u Skupštini Srbije govorio o potrebama povećanja jednokratne pomoći prosvetnim radnicima u Srbiji i teškim uslovima rada u novopazarskim školama, čiji su računi već duži niz godina u blokadi.

Detaljnije
Vojni ataše ambasade SAD posjetio SDA Sandžaka

Vojni ataše Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Pukovnik Taft Blekbern je u okviru svoje posjete Sandžaku obišao Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom razgovarao sa potpredsjednikom SDA Sandžaka i narodnim poslanikom Enisom Imamovićem.

Detaljnije
Dr. Ugljanin na sastanku sa komesarom EU Johanesom Hanom

Predsjednik manjinske poslaničke grupe SDA Sandžaka – PDD u Skupštini Srbije, Dr. Sulejman Ugljanin, sastao se danas sa komesarom za susjednu politiku i proširenje Evropske unije Johanesom Hanom u okviru njegove posjete Parlamentu i sastanka sa šefovima poslaničkih grupa.

Detaljnije
Nacionalna struktura u pravosuđu i dalje na štetu Bošnjaka

Na današnjoj sjednici Skupštine Srbije narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović pozvao je ministra pravde Nikolu Selakovića da obustavi postupak izbora nosioca javnotužilačkih funkcija i time spriječi grubo kršenje Ustava i međunarodnog prava na štetu Bošnjačkog naroda.

Detaljnije
Poziv na protestni skup „Pravda za Sandžak“

Predsjednik Izvršnog odbora i narodni poslanik SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Enis Imamovic je na današnjoj press konferenciji upoznao javnost sa odlukom Predsjedništva SDA Sandžaka o organizovanju Protestnog skupa „Pravda za Sandžak“ i pozvao građane Sandžaka da se pridruže u nedelju 17.01.2016.godine, u centru Novog Pazara u 13h.

Detaljnije
Dazdarević: Poboljšati putnu infrastrukturu u Sandžaku i vratiti Tutinu sudove i tužilaštvo

Narodna poslanica SDA Sandžaka u Skupštini Srbije Sabina Dazdarević uputila je pitanje ministarki građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorani Mihajlović i ministru pravde Nikoli Selakoviću.

Detaljnije
SDA Sandžaka u Parlamentu o autonomiji Sandžaka i evropskoj konvenciji o prekograničnoj saradnji

Poslanici SDA Sandžaka su na današnjem zasjedanju Parlamenta podržali prijedlog Zakona o potvrđivanju evropske okvirne konvencije o prekograničnoj saradnji između teritorijalnih zajednica ili vlasti.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP