https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Posjeta potpredsjednika bh. entiteta Republike Srpske Bošnjačkom nacionalnom vijeću - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Posjeta potpredsjednika bh. entiteta Republike Srpske Bošnjačkom nacionalnom vijeću

Posjeta potpredsjednika bh. entiteta Republike Srpske Bošnjačkom nacionalnom vijeću

Potpredsjednik bosansko-hercegovačkog entiteta Republike Srpske Ramiz Salkić posjetio je danas Bošnjačko nacionalno vijeće i tom prilikom susreo se sa dr. Sulejmanom Ugljaninom predsjenikom BNV i SDA Sandžaka.

Tokom posjete je bilo riječi o prethodnim ali i planiranim aktivnostima Bošnjačkog nacionalnog vijeća, trenutnim položajem Bošnjaka u Srbiji i mogućnostima saradnje institucija entiteta i države Bosne i Hercegovine sa institucijama Bošnjaka u Sandžaku.

Predstavnici Vijeća su upoznali goste sa naporima koje Bošnjačko nacionalno vijeće poduzima na putu ostvarenja prava Bošnjaka na obrazovanje na bosanskom jeziku.

Zaštita bošnjačke kulture, informisanja na bosanskom jeziku, službene upotrebe bosanskog jezika i pisma u svim oblastima javnog života, te status Sandžaka, od ključnog su interesa za sandžačke Bošnjake. 

Važnim je istaknut značaj saradnje organizacija i institucija sandžačkih Bošnjaka i institucija države Bosne i Hercegovine u cilju jačanja saradnje između Bošnjaka koji žive u Bosni i Bošnjaka van nje, a koji neupitno čine jedinstven nacionalni korpus.

Između ostalog,  tokom razgovora poklonjena je pažnja i saradnji među državama u regionu, bitnosti Bošnjaka za tu saradnju te položaju Bošnjaka u bh. entitetu Republika Srpska.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37