Učitavanje sajta

Vijesti

Nacionalna struktura u pravosuđu i dalje na štetu Bošnjaka

Nacionalna struktura u pravosuđu i dalje na štetu Bošnjaka

Na današnjoj sjednici Skupštine Srbije narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović pozvao je ministra pravde Nikolu Selakovića da obustavi postupak izbora nosioca javnotužilačkih funkcija i time spriječi grubo kršenje Ustava i međunarodnog prava na štetu Bošnjačkog naroda.

Današnju sjednicu je obilježilo brojno prekidanje, dobacivanje i gašenje mikrofona poslaniku SDA Sandžaka u trenucima kada je replikama ministru Selakoviću ukazivao na činjenice koje su direktno bile u suprotnosti sa paušalnim izjavama koje je iznosio ministar, čime je još jednom poslata poruka Bošnjacima da njihovi problemi ne dotiču trenutnu vladajuću garnituru.

U žučnoj raspravi sa ministrom pravde Imamović je ukazao na neophodnost usaglašavanja nacionalne strukture zaposlenih i nosioca funkcija u pravosuđu, gdje je zastupljenost pripadnika nacionalnih manjina na najnižem nivou.

„Potrebno je obustaviti postupak izbora nosioca javnotužilačkih funkcija u Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, kao i tužilaštvima nadležnim za druge sandžačke opštine, jer se konačno mora obezbijediti adekvatna zastupljenost Bošnjaka“, rekao je Imamović i dodao da i pored više razgovora na ovu temu sa predstavnicima ovog ministarstva nije bilo konkretnih rezultata.

Nakon višeminutne rasprave u kojoj je Imamović zahtjevao usaglašavanje nacionalne strukture u tužilaštvu i odgovore od ministra pravde, predsjedavajući Skupštine Igor Bečić je prekinuo sjednicu i onemogućio poslanika SDA Sandžaka i javnost da dobiju odgovore na pitanja koja se tiču kršenja prava pripadnika Bošnjačkog naroda.

Ovoj sjednici nisu prisustvovali niti učestvovali u raspravi poslanici iz Sandžaka koji su izabrani na listi većinskih stranaka, u prvom redu poslanici koji su bili na listi Srpske napredne stranke.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP