https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Imenovanje novog direktora Bolnice neprihavtljivo za SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Imenovanje novog direktora Bolnice neprihavtljivo za SDA Sandžaka

Imenovanje novog direktora Bolnice neprihavtljivo za SDA Sandžaka

Imenovanje novog direktora Bolnice neprihavtljivo za SDA Sandžaka

 

Imenovanje novog direktora Bolnice Novi Pazar Mirsada Đerleka je potpuno neprihvatljivo i skandalozno, te u najmanju ruku nije povoljno za grad, istakli su danas na pres konferenciji Ogranka SDA Sandžaka Novi Pazar.

„Moje današnje obraćanje u ime gradskog odbora Stranke demokatske akcije za Novi Pazar, nije motivisano nekim lijepim povodom već jednom pojavom za koju mi u gradskom odboru smatramo da u najmanju ruku nije povoljna za grad Novi Pazar i građane Novog Pazara. Vlada Republike Srbije tj. nadležno ministarstvo prije nekoliko dana imenovalo je Mirsada Đerleka za direktora bonice u Novom Pazaru. Ovakva odluka predstavlja neprijatno iznenadjenje za sve članove SDA Sandžaka naše sipatizere ali i većinu građana Novog Pazara i neprihvatljiva je za nas.“ – istakao je Ahmedin Škrijelj, sekretar ogranka SDA Sandžaka i zamjenik gradonačelnika Novog Pazara.

Svoju tvrdnju ogranak SDA Sandžaka potkrepljuje iz činjenice da je Mirsad Đerlek dvije godine obnašao funkciju gradonačlenika Novog Pazara a da je zatim smenjen od strane stranke koja ga je postavil na tu funkciju uz obrazloženje da nije pokazao organizacione sposobnosti i da je izneverio očekivanja kao i da je doveo do poremećaja međuljudskih odnosa u gradskoj upravi kako je to bio slučaj i u  bolnici u kojoj je pre toga vršio funkciju direktora.

Čelnici ogranka Novi Pazar ističu posebno važnim i da do danas nije razjašnjena u potpunosti uloga Mirsada Đerleka u oružanoj zasedi koju je, obezedjenje grada i članovi Stranke za Sandžaka predvodjeni Fevzijom Murićem, pripremila u prostorijama Centrale Stranke kada je i došlo do ranjavanja više lica i gde je život predsjednika SDA Sandžaka i ministra u vladi dr. Sulejmana  Ugljanina bio ugrožen.

„Tražimo od Vlade odnosno od nadležnog ministarstva da raspiše konkurs i izabere direktora tj menadžera koji ponudi najbolji program za funkcionisanje bolnice. Smatramo da je to način i put kako  treba da se dolazi do rukovodećih ljudi u republičkim institucijma u Sandžaku jer se na taj način sprečava da te institucije postanu partijske ćelije.“ – zaključio je Škrijelj.



 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP