https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Baćićanin: Prioritet nam je jedinstvo - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Baćićanin: Prioritet nam je jedinstvo

Baćićanin: Prioritet nam je jedinstvo

Baćićanin: Prioritet nam je jedinstvo

Povodom posjete aktuelnog reisu-l-uleme Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafe ef. Cerića i najavljene posjete novoizabranog reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, kao i obilježavanja devetnaestogodišnjice osnivanja Mešihata islamske zajednice Sandžaka, u Mešihatu islamske zajednice u Srbiji danas je održan prijem na kom su između ostalih prisustvovali generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin, predsjednik Opštine Sjenica i potpredsjednik SDA Sandžaka Hazbo Mujović i zamjenica sekretara Skupštine grada Novog Pazara Zakira Smailović.
Iako je bio najavljen, prijemu nije prisustvovao novoizabrani reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.
Generalni sekretar SDA Sandžaka i predsjednik Skupštine grada je nakon prijema izjavio:
“Danas smo ovdje imali velik i zanimljiv povod našeg dolaska. Najprije ispraćaj sadašnjeg reisa Mustafe ef. Cerića, doček novog reisa Husein ef. Kavazovića i naravno obilježavanje 19 godina od osnivanja Mešihata islamske zajednice Sandžaka, a svima je poznato da je ovu instituciju osnovala Stranka demokratske akcije Sandžaka”, naglasio je Baćićanin.
Naglasivši da je kao predsjednik Skupštine grada Novog Pazara domaćin svakom skupu i svakom gostu ili musafiru koji dolazi u Novi Pazar, Baćićanin je dodao: “Došao sam ovdje u svojstvu genelanog sekretara SDA Sandžaka i predsjednika Skupštine grada Novog Pazara, a i u ime predsjednika SDA Sandžaka i ministra u Vladi Republike Srbije dr. Sulejmana Ugljanina. Došao sam da aktuelnom reisu Mustafi ef. Ceriću poželim hair u budućem životu i radu, a novoizabranom reisu-l-ulemi Husein efendiji Kavazoviću puno uspjeha u obavljanju ove velike dužnosti”.
"Bošnjaci moraju raditi na ujedinjenju. Ujedinjenje i zajedništvo ljudi različito razumiju i prihvataju. Ujedinjenje ne znači da svi mislimo isto, ne znači da svi isto radimo, ali znači da sarađujemo i zajedno radimo. Mi smo u Skupštini grada Novog Pazara pokazali da to možemo i da postoje mogućnosti našeg zajedničkog rada.
Posebno sam naglasio reisu-l-ulemi i ostalim prisutnima na prijemu da smo mi kao Stranka demokratske akcije Sandžaka, i u kampanji, i nakon kampanje, i danas u Skupštini grada Novog Pazara pokazali da Bošnjaci mogu da rade zajedno” rekao je medijima nakon održanog sastanka Baćićanin.
“Došao sam na ovaj sastanak u svojstvu predsjednika opštine Sjenica, sve u cilju zbližavanja i jedinstva Bošnjaka,” istakao je nakon sastanka Hazbo Mujović, predsjednik opštine Sjenica. Na pitanje novinara zašto njegove kolege, ostali predsjednici sandžačkih opština nisu došli na sastanak, Mujović je odgovorio da ne zna ni da li su pozvani. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP