Učitavanje sajta

Fuad Baćićanin

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Kriminal SDP-a se nastavlja

"SDP čija je osnova rada korupcija, lopovluk, reketiranje građana i privrednika, arogancija gradskih funkcionera je danas pokazala kako izgleda vrhunac zloupotrebe vlasti."

Detaljnije
Skupština grada Novog Pazara osudila genocid nad Bošnjacima Srebrenice

Na prijedlog teksta Rezolucije o osudi genocida nad Bošnjacima Srebrenice koju su podnijeli odbornici SDA Sandžaka, Skupšina grada Novog Pazara je na današnjoj sjednici jednoglasno usvojila Odluku o osudi genocida u Srebrenici i proglašavanju 11. jula danom sjećanja na žrtve genocida nad Bošnjacima Srebrenice. Na sjednici nisu prisustvovali odbornici srpske nacionalnosti, a odluku su podržale i vladajuće i opozicione odborničke grupe

Detaljnije
Baćićanin: Prioritet nam je jedinstvo

Povodom posjete aktuelnog reisu-l-uleme Islamske zajednice Bosne i Hercegovine Mustafe ef. Cerića i najavljene posjete novoizabranog reisu-l-uleme Husein ef. Kavazovića, kao i obilježavanja devetnaestogodišnjice osnivanja Mešihata islamske zajednice Sandžaka, u Mešihatu islamske zajednice u Srbiji danas je održan prijem na kom su između ostalih prisustvovali generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin, predsjednik Opštine Sjenica i potpredsjednik SDA Sandžaka Hazbo Mujović i zamjenica sekretara Skupštine grada Novog Pazara Zakira Smailović. Iako je bio najavljen, prijemu nije prisustvovao novoizabrani reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Detaljnije
Sulejman Ugljanin: Dokinuti podjele među Bošnjacima

    Nama je ovdje najpotrebnije to jedinstvo, treba nam stabilnost, rekao je Ugljanin Ministar u Vladi Republike Srbije i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin smatra da je "vrijeme da se dokinu podjele među Bošnjacima na Sandžaku". Ugljanin je dao intervju za agenciju Anadolija (AA) nakon što su se visoki funkcioneri njegove stranke jučer odazvali prijemu povodom 19 godina od osnivanja sandžačkog Mešihata na kojem su razgovarali sa reisu-l-ulemom dr. Mustafom ef. Cerićem i glavnim muftijom Islamske zajednice u Srbiji Muamerom ef. Zukorlićem. Na prijemu su bili predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin, predsjednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović i Zakira Smailović, funkcionerka u SDA stranci.    

Detaljnije
Promovisan nacrt Zakona o podsticaju poljoprivrede

Novim nacrtom Zakona o podsticaju poljoprivrede i ruralnog razvoja, menja se dosadašnja praksa da se ta sredstva namenjena podsticaju poljoprivredi uređuju po često promenjivim uredbama, a to će omogućiti jasniji plan i viziju unapređenja poljoprivredne proizvodnje – istakao je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Senad Mahmutović, tokom prezentacije nacrta ovog zakona održane u Novom Pazaru. “Posebnih podsticaja će biti i to vezano za situacije da se veliki deo opština iz naše regije Sandžaka, posebno opštine koje zahvataju područje Pešterske visoravni, koje se smatra područjem sa otežanim uslovima za razvoj poljoprivrede, biti dodatno uvećana”, kazao je Mahmutović. Informacije o tome kako doći do podsticajnih sredtava, poljoprivrednici mogu dobiti od nadležnih službi, Gradske i opštinskih uprva.

Detaljnije
Čestitka Husein ef. Kavazoviću postavljenje na funkciju reisu-l-uleme

  Stranka demokratske akcije Sandžaka uputila je čestitke Huseinu ef. Kavazoviću postavljenje na mjesto reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. U čestitci, koju je potpisao Fuad Baćićanin, generalni sekretar Stranke, se kaže: „Poštovani reisul-l-ulema Husein efendija Kavazoviću,  

Detaljnije
Predstavnici ambasade Amerike u posjeti SDA Sandžaka

  Genaralni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka, Fuad Baćićanin primio je danas predstavnike Političkog odeljenja Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Beogradu Metja Palmera sa saradnicima sa kojima je razgovarao o političkoj i ekonomskoj situaciji u Novom Pazaru i Sandžaku, kao i o funkcionisanju lokalne samouprave u Novom Pazaru. Sjedinjene Američke države su u prošlom period pomagali Sandžak i ovom prilikom su izrazili svoju spremnost da učestvuju u projektima za razvoj Sandžaka i svoju opredeljenost da i dalje aktivno učestvuju i svoj doprinos daju kroz angažman u grupi zemalja “Prijatelji Sandžaka”. U srdačnom razgovoru sa visokim funkcionerom SDA Sandžaka Fuadom Baćićaninom, američke diplomate su izrazile zadovoljstvo zbog veoma dobre saradnje Ambasade SAD sa tom bošnjačkom političkom strankom, rekao je Baćićanin.  

Detaljnije
Baćićanin veruje u opstanak koalicije

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka i predsednik Gradske skupštine Fuad Baćićanin veruje da će njihova koalicija sa Sandžačkom demokratskom partijom, odnosno koalicijom „Evropski Novi Pazar“ opstati. Baćićanin je radiju Sto plus rekao da je ubeđen da će ova koalicija nastaviti da radi i da zajednički rešava probleme u gradu. „U svakoj porodici dođe do krize, do lepih razgovora, ali povremeno i do malih nesporazuma. Ovo je potpuno normalan rad jedne koalicije. Nekada pojedinci naprave ishitrene korake koji zasmetaju radu koalicije, ali sve se to može prevazići ukoliko ima volje, a ja sam ubeđen da je ima“, rekao je Baćićanin našem radiju. On je dodao da je trenutno stanje u javnim preduzećima i ustanovama izuzetno loše.

Detaljnije
Baćićanin: Usvojen budžet štednje za 2013. godinu

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su na svojoj šestoj sjednici budžet grada za 2013. godinu. Predsednik Skupštine grada Fuad Baćićan kaže da je gradski budžet za 2013. godinu restriktivan i realan, u skladu sa ekonomskom situacijom. “Budžet je restriktivan, sa maksimalno smanjenom javnom potrošnjom, a za kapitalna ulaganja smo planirali preko 460 miliona dinara. Budžetom su predviđena vraćanja zaostalih dugova, isplata zaostalih plata radnicima kao i maksimalna štednja sredstava, da bi smo u 2014. godinu ušli rasterećeni i sa što manjim dugom”, rekao je Baćićanin novinarima.

Detaljnije
Jednoglasne odluke na zasjedanju Skupštine grada

Odbornici Skupštine grada Novog Pazara usvojili su jednoglasno na današnjem zasjedanju odluke o formiranju 17 stručnih skupštinskih radnih tijela, savjeta i komisija koje će pomoći boljem i efikasnijem funkcionisanju grada Novog Pazara. Po prvi put u ova radna tijela su ušli i predstavnici svih političkih partija koje učestvuju u radu Skupštine grada.  Novi direktor Sportskog centra od danas je Hamdo Ukić, diplomirani inžinjer mašinstva i bivši direktor JKP “Vodovod i kanalizacija” i  preduzeća “Sandžaktrans”. Predsednik Skupštine Fuad Baćićanin obraćajući se na kraju skupštinskog zasjedanja zahvalio se odbornicima i prisutnim gostima, direktorima javnih preduzeća i ustanova, na korektnom odnosu i zajedničkom radu tokom ove godine. „Približili smo se kraju jedne kalendarske godine...  Želim da vam se zahvalim za korektan odnos tokom skupštinskih zasjedanja i konstruktivan zajednički rad...

Detaljnije
Turska priprema i nove projekte za Sandžak

Tokom posjete novoimneovanog Ambasadora Turske u Beogradu Mehmeda Kemala Boyaza Sandžaku i Novom Pazaru poručeno da je ovaj kraj most saradnje između Srbije i Turske. "Razmatrali smo načine kako da ovaj most proširimo i načine saradnje, da bi više ljudi koristili ovaj most i pobolljašli odnose između dvije zemlje", rekao  je Turski diplomata nakon susreta sa predstavnicima gradske uprave Novog Pazara. Novoimenovani ambasador Turske u Srbiji Mehmet Bozay tokom svoje prve posjete Sandžaku i Novom Pazaru sastao se i sa predstavnicima lokalne vlasti, vjerskim liderima i predstvanicima bošnjačkih političkih stranaka.

Detaljnije
Krasit će nas stabilizacija i razvoj

Gostujući u završnom godišnjem intervjuu na Regionalnoj televiziji, predsjednik Skupštine grada Novog Pazara je izjavio da je ovaj skupštinski saziv naslijedio političku kulturu rada opozicije, odnoso učešća opozicije u skupštinskim zasjedanjima. “To je bio naš zajednički cilj: da opozicija učestvuje u skupštinskim zasjedanjima i da dobije sve ono što joj pripada… U prethodnom četvorogodišnjem skupštinskom sazivu opozicija koju je činila odbornička grupa SDA Sandžaka je prva opoziciona grupa koja je učestvovala u radu skupštine našega grada”  “Svaki odbornik Skupštine grada Novog Pazara je odbornik građana Novog Pazara. Građani su glasali za njega... Ne uključivanje svakog pojedinačno odbornika u aktivan rad Skupštine grada bi zapravo značilo isključivanje određenog broja građana Novog Pazara iz života grada, odnosno iz uticaja na život grada Novog Pazara” naglasio je Baćićanin. Predsjednik Skupštine grada je podvukao da možemo različito da mislimo, možemo različite korake da preduzimamo, ali da nam cilj mora biti jedinstven i zajednički, a to je: razvoj Novog Pazara i bolji život svih naših građana.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP