https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Suspendovana bošnjačka izborna volja u Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Suspendovana bošnjačka izborna volja u Novom Pazaru

Suspendovana bošnjačka izborna volja u Novom Pazaru

Suspendovana bošnjačka izborna volja u Novom Pazaru

 

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije Sandžaka izražava posebno zadovoljstvo što je odlukom Vlade republike Srbije počelo izvođenje nastave na bosanskom jeziku u obrazovnim ustanovama u Sandžaku, na svetski dan maternjeg jezika 21.februara.2013. Predsjedništvo ujedno čestita svim bošnjacima u Sandžaku  početak obrazovanja na bosanskom meternjem jeziku istakao je Fuad Baćićanin na današnjoj pres konferenciji Stranke.

U nedelju, 24.02.2013. godine, je održana sjednica predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka na kojoj je razmatrana aktuelna politička situacija u Novom Pazaru i Sandžaku. SDA Sandžaka pozdravlja izgrađenu harmoniju u funkcionisanje lokalnih koalicija  u opštinama Tutin, Sjenica, Prijepolje i Priboj, ćime se stvara pozitivan ambijent za investiciona ulaganja i ekonomski razvoj.

„Stav Stranke je da se nagomilani problemi u Novom Pazaru mogu riješavati sveobuhvatnom koalicijom svih stranaka, podjelom ovlašćenja i odgovornosti  u skladu sa izbornim rezultatima. Predsjedništvo  SDA Sandžaka,  podržava odlučnost  gradskog odbora Stranke u Novom Pazaru  za hitnim rešavanjem nagomilanih problema  i otklanjanjem posledica nezakonitih radnji koje je ustanovio državni revizor,  vraćanjem dugova i isplatom zaostalih zarada i doprinosa zaposlenih u javnim službama. 

Predsjedništvo  podržava koncept  stavaranja široke  koalicije u Novom Pazaru koja bi jedino mogla da riješi  tako velike nagomilane probleme finansijske i socijalne prirode. Izražavamo zabrinutost zbog motiva koji je mobilisao SDP i ostale nebošnjačke stranke da  proneverom izborne volje  od strane Hedije Škrijelj i pomoći dva odbornika srpske liste  suspenduju  bošnjačku izbornu volju iz Novog Pazara,  gdje Bošnjaci čine 80% populacije. Posebno zabrinjava prisustvo i uloga upadljivo velikog broja  policijskih snaga u zgradi i oko zgrade gradske uprave 21.feb.2013. u vrijeme odigravanja pomenutih nečasnih političkih radnji,  takozvane političke prostitucije.” – istakao je Fuad Baćićanin generalni sekretar Stranke.

Odbornici SDA Sandžaka u Novom Pazaru su pokazali jedinstvo i pokazali visoki  moralne vrijednosti, kao i činjenici da su ostali dosljedni poštovanju izborne volje  bošnjačkog biračkog tijela i dostojanstvenom  zastupanju programa i odluka SDA Sandžaka. Predsjedništvo SDA Sandžaka podržava odluku Gradskog odbora Stranke o povlačenju  iz koalicije u Novom Pazaru zbog nespremnosti SDP da rješavaju nagomilane probleme u gradu. SDA Sandžaka ostaje spremna za dogovor o formiranju široke koalicije svih stranaka koje učestvuju u radu Gradske Skupštine u Novom Pazaru, zaključeno je na konferenciji Stranke demokratske akcije Sandžaka.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP