https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Fuad Baćićanin - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Fuad Baćićanin

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Saradnja Novog Pazara i Maribora

Na poziv Gradonačelnika Kraljeva Dragana Jovanovića,  predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćicanin prisustvovao je svečanoj sjednici skupštine Grada Kraljeva koja je upriličena povodom Dana grada. Na svečanoj sjednici kraljevačke skupštine dodjeljene su diplome zaslužnim i počasnim građanima i organizacijama, nakon čega je predsjednik Baćicanin imao niz značajnih susreta sa Gradonačelikom  grada Kraljeva, Predsjednikom Skupštine grada Kraljeva kao i sa njihovim zamenicima i drugim gradonačelnicima i predstavnicima gradskih uprava komšijskih gradova gde se razgovaralo o produbljivanju odnosa i daljeg povezivanja Novog Pazara sa ostalim opštinama i gradovima.

Detaljnije
Početak realizacije projekta ljudske sigurnosti u regiji Sandžak

Agencije Ujedinjenih nacija (UN) u Srbiji počele su danas u Novom Pazaru sprovođenje projekta "Unapređenje ljudske sigurnosti za ranjive zajednice u jugozapadnoj Srbiji". Plan je da ovaj dvogodišnji projekat pomogne marginalizovanim grupama, stvaranjem novih radnih mesta, poboljšanjem pristupa javnim i socijalnim uslugama i interkulturalnim dijalogom. Kao nosioca ovog projekta izabrana je Kancelarija za razvoj nedovoljno razvijena područja republike Srbije kojom rukovodi predsjednik SDA Sandžaka i ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin. Planirano je da se ovim programom u naredne dvije godine u region Sandžaka uloži 2,8 miliona dolara i da direktni korisnici ovog budu 60.000 građana ovog regiona. Tim povodom danas u Novom Pazaru je upriličena promocija ovog projekta predstavnicima gradskih vlasti Novog Pazara, kao i prestavnicima vladinih i nevladinih organizacija svih sandžačkih opština u kojima će projekat biti realizovan. O projektu i njegovom značaju za Sandžak govorili su ministar dr. Sulejman Ugljanin, Njegova ekselencija Tošio Cunozaki ambassador Japana, te administrator Programa UN za razvoj Vilijam Infante, njegova pomoćnica Čihan Sultanoglu.

Detaljnije
Baćićanin: Opozicija da se uključi u rad i da svoj doprinos stabilnosti i razvoju

Predsjednik Skupštine Novog Pazara i Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka Fuad Baćićanin počeo je danas seriju radnih sastanaka sa predstavnicima odborničkih grupa u lokalnom parlamentu na kojima predlaže i opoziciji da se uključi u rad skupštinskih tijela i komisija. On je prvi sastanak danas imao sa odbornicima opozicione Sandžačke narodne partije (SNP), koja u Skupštini Novog Pazara ima četiri odbornika. Baćićanin je za naš sajt istakao da je obaveza svakog odbornika, bilo da je na vlasti ili u opoziciji, da maksimalno predstavlja građane koji su glasali za njega te da na taj način da svoj puni doprinos političkoj stabilnosti i ekonomskom razvoju Grada Novog Pazara i regije Sandžak.

Detaljnije
Delegacija SDA Sandžaka u posjeti Turskoj

Tokom svog boravka u Turskoj delegacija SDA Sandžaka će imati zvanične posjete u Istanbulu i Ankari, gde će najviše biti riječi o pospešivanju privredne saradnje i konkretnim koracima u cilju čvršćeg povezivanja na svim nivoima.

Detaljnije
Podjela odgovornosti nakon konstituisanja BNV-a

Stranka demokratske akcije Sandžaka kao legalni i legitimni politički predstavnik Bošnjačkog naroda u Srbiji ostvarila je dvije velike izborne pobjede tokom prošle 2014. Godine i na taj način Bošnjacima obezbjedila tri moćna mehanizma za rješavanje nagomilanih problema i mnogo neriješenih pitanja u Srbiji.

Detaljnije
Izabrani organi SDA Sandžaka Ogranak Novi Pazar

Sinoć je održana Skupština Ogranka SDA Sandžaka za grad Novi Pazar na kojoj je izabrano 57 Mjesnih odbora Stranke, kao i Gradski odbor od 79 članova sastavljen od 57 predstavnika mjesnih odbora i 21 člana Izvršnog odbora Ogranka.

Detaljnije
Imamović pisao nadlježnim organima o zastrašivanjima svjedoka upada u prostorije SDA Sandžaka

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović uputio je danas pisma istovetne sadržine Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac, Republičkom tužilaštvu za organizovani kriminal i specijalnom tužiocu Miljku Radisavljeviću u vezi zastrašivanja svjedoka upada u prostorije SDA Sandžaka 16. i 17. januara 2009. godine. 

Detaljnije
Baćićanin razgovarao sa odborničkim grupama SDA Sandžaka i BDZ

U cilju unapređenja funkcionisanja gradskog parlamenta, na poziv predsednika Skupštine grada Novog Pazara, Fuada Baćićanina, održan je sastanak sa odbornicima Stranke demokratske akcije Sandžaka i Bošnjaačke demokratske Zajednice. Na odvojenim sastancima razgovralo se na temu uključivanja u rad radnih tela, svih stranaka koje čine lokalni parlament. Inicijativu o održavanju ovakvih sastanaka sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka pozitivno ocenjuju i predstavnici obe grupe odbornika u Novom Pazaru. Formiranje skupštinskih komisija i radnih tela u kojima će učestvovati i vlast i opozicija bila je tema sastanka sa odbonricima vladajuće SDA Sandžaka. ’’Razgovor je bio u izuzetno prijatnoj atmosferi, onako kako su protekli i sastanci sa opozicionim odborničkim grupama. Zadovoljstvo mi je da su iste teme bile razgovora, da Skupština grada Novog Pazara sačuva i podigne svoje dostojanstvo; da su odbornici direktni predstavnici svojih građana i da odbornici direktno i predstavljaju građane u Skupštini grada, da taj posao preuzmu, da taj posao rade i u Skupštini i van nje,’’ izjavio je predsednik Skupštine grada Fuad Baćićanin.  

Detaljnije
Posjeta povodom izborne pobjede

Povodom velike izborne pobjede koju je Stranka demokratske akcije Bosne i Hercegovine ostvarila na izborima 7. oktobra 2012. godine, predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin je u petak 19. oktobra bio u zvaničnu posjetu Stranci demokratske akcije Bosne i Hercegovine. U delegaciji SDA Sandžaka bili su i generalni sekretar Fuad Baćićanin i potpredsjednik Stranke Enis Imamović. Predsjednik SDA BiH Sulejman Tihić, koji je sa najbližim saradnicima primio delegaciju SDA Sandžaka, izrazio je zadovoljstvo zbog posjete i upućenih čestitki i naglasio potrebu za čvršćom saradnjom između svih SDA na prostoru bivše Jugoslavije. Dogovoreni su češći sastanci Koordinacije radi bržeg razvoja naših prostora.

Detaljnije
Čestitka Baćićanina povodom Kurban-bajrama

Fuad Baćićanin predsjednik skupštine Grada Novog Pazara i generalni sekretar SDA Sandžaka povodom nastupajućih dana Kurban bajrama zaželeo je sugrađanima Bošnjacima i njihovim porodicama i prijateljima zdravlja, sreće, mira i blagostanja u ovom Bajramu i cijelom životu. „Neka u bajramskim danima radost krasi vaše domove a prosperitet, ekonomski i sveukupni razvoj prati naš grad i zajednicu. U želji da još mnogo bajrama provodimo zajedno sa svojim sunarodnicima Bajram Šerif Mubarek Olsun. „ – kaže se u čestitci.

Detaljnije
Hronologija događaja 16 i 17. 01. 2009. i oružani napad na predsjednika SDA Sandžaka

  Ogranak SDA Sandžaka Novi Pazar podsjeća na hronologija događaja 16 i 17. 01. 2009. godine vezanih za napad na službene prostorije Centrale Bošnjačke Liste za evropski Sandžak i oružani napad na predsjednika SDA Sandžaka i ministra dr. Sulejman Ugljanina u vrijeme kada je Mirsad Đerlek bio gradonačelnik Novog Pazara. Dana 16.01.2009.godine oko 23:00 časa bez ikakve najave ili obaveštenja, grupa uniformisanih i naoružanih lica izvršila je nasilan i neovlašćen upad u službene prostorije Centrale Bošnjačke liste za evropski Sandžak. Prema izjavi zamenika načelnika MUP-a iz Novog Pazara g-dina Jasmina Duštinca radi se navodno o pripadnicima privatne zaštitarske agencije “Tigar”.   

Detaljnije
SDA ispituje projekte i stanje svih javnih preduzeća

Stranka demokratske akcije Sandžaka će tokom naredne dve nedelje ispitati sve detalje oko započetih projekata u gradu, u kojoj su oni fazi i da li su “ukočeni”. Predsjednik Skupštne grada i generalni sekretar Stranke Fuad Baćićanin rekao je za radio Sto plus da će ova partija ispitati detaljno i dugovanja javnih preduzeća i ustanova, kao i stanje gradskog budžeta i da će o tome javno informisati građane. “Želimo da imamo kompletan uvid u trenutno stanje svih javnih preduzeća i ustanova, kao i projekata koji su u toku, da pojedine ličnosti iz našeg javnog života ne bi davale izjave da naša stranka koči razvojne procese i projekte u gradu”, rekao je Baćićanin.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37