Učitavanje sajta

Vijesti

Krasit će nas stabilizacija i razvoj

Krasit će nas stabilizacija i razvoj

Krasit će nas stabilizacija i razvoj

 

Gostujući u završnom godišnjem intervjuu na Regionalnoj televiziji, predsjednik Skupštine grada Novog Pazara je izjavio da je ovaj skupštinski saziv naslijedio političku kulturu rada opozicije, odnoso učešća opozicije u skupštinskim zasjedanjima. “To je bio naš zajednički cilj: da opozicija učestvuje u skupštinskim zasjedanjima i da dobije sve ono što joj pripada… U prethodnom četvorogodišnjem skupštinskom sazivu opozicija koju je činila odbornička grupa SDA Sandžaka je prva opoziciona grupa koja je učestvovala u radu skupštine našega grada” 

“Svaki odbornik Skupštine grada Novog Pazara je odbornik građana Novog Pazara. Građani su glasali za njega... Ne uključivanje svakog pojedinačno odbornika u aktivan rad Skupštine grada bi zapravo značilo isključivanje određenog broja građana Novog Pazara iz života grada, odnosno iz uticaja na život grada Novog Pazara” naglasio je Baćićanin.

Predsjednik Skupštine grada je podvukao da možemo različito da mislimo, možemo različite korake da preduzimamo, ali da nam cilj mora biti jedinstven i zajednički, a to je: razvoj Novog Pazara i bolji život svih naših građana.

Baćićanin je rekao da je Skupština usvojila jedan restriktivan i kvalitetan budžet koji odgovara trenutnoj situaciji u Novom Pazaru. “Naš zadatak nije da trošimo pare koje se uplate na račun grada, već da projektima obezbjedimo sredstva za ostvarenje onoga što smo postavili kao cilj.”

“Vraćanje zaostalih dugova grada i gradskih javnih preduzeća kao i isplata zaostalih plata svim zaposlenima je naš osnovni zadatak. Svaki radnik mora da prima platu na vrijeme, za decembar u decembru, ili u prvih nekoliko dana narednog mjeseca. To se može ispuniti samo usvajanjem ovakvog budžeta i apsolutnim pridržavanjem usvojenog budžeta.”

Na konstataciju novinara da je ovu godinu obilježila saradnja sa Republikom Turskom, Baćićanin je istakao da je saradnja sa Republikom Turskom obilježila ovu godinu kao i prethodnih dvadeset godina. “Novi Pazar i Sandžak su saradnju sa Republikom Turskom uspostavili još prije dvadeset godina, kada je preko Bošnjačkog (Muslimanskog) nacionalnog vijeća Sandžaka, čiji je predsjednik bio dr. Sulejman Ugljanin, otišlo preko 750 studenata na školovanje širom Turske. Osnove današnje saradnje su tada postavljene. Sve što se danas događa na polju te saradnje je rezultat tadašnjeg razmišljanja rukovodtva BNVS-a jedan vijek unaprijed.”

“Za razvoj Novog Pazara je izuteno bitno infrastrukturno uređenje grada i putevi koji povezuju Novi Pazar sa okolnim gradovima”. Naglašavajući da će Kancelarija za održivi razvoj na čelu sa ministrom Ugljaninom odlukom Vlade rukovoditi realizacijom projekta izgradnje ovih puteva, Baćićanin je podvukao: “Ova infrastrukturna uređenja su osnova dolaska stranih investitora koji su posljednjih mjeseci često u Novom Pazaru.” 

 

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP