https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Poštovanje dogovora uz zakonit i javan rad - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Poštovanje dogovora uz zakonit i javan rad

Poštovanje dogovora uz zakonit i javan rad

Poštovanje dogovora uz zakonit i javan rad

Na konferenciji za štampu Stranke demokratske akcije Sandžaka na kojoj je govorio generalni sekretar Fuad Baćićanin građani su upoznati o aktuelnom stanju u koalicionoj vlasti u Novom Pazara. „Saglasno Koalicionom sporazumu prije nekoliko dana tražili smo od našeg koalicionog partnera da dnevni red Gradskog vijeća utvrđujemo zajedno i dogovorom, s obzirom da su oni tu praksu u zadnje vrijeme napustili“ istakao je Baćićanin.

„Očigledno je“, rekao je generalni sekretar SDA Sandžaka, „da naš koalicioni partner svako nastojanje da se odgovornost u rukovođenju i upravljanju gradom ustroji po principu međusobnog povjerenja i kontrole, doživljava kao pritisak i ucjene pred kojim on mora da popušta. Imali smo mnogo razumjevanja i trošili previše energije da se ostvari potpisani dogovor o zajedničkom vršenju vlasti.  Mi i danas to smatramo našim prioritetom.“

Govoreći o zahtjevima SDA Sandžaka Baćićanin je rekao da „Stranka demokratske akcije Sandžaka isključivo traži poštovanje Koalicionag sporazuma po kome je jasno definisano zajedničko rješavanje svih tekućih pitanja u našem gradu“.

„Naša je briga kako da smanjimo dugovanja grada od preko milijardu dinara i preko 650 miliona dinara obaveza po sudskim sporovima.

Naša je briga kako da isplatimo zaostale plate radnicima, naravno sa doprinosima, u svim javnim preduzećima i ustanovama i gradskim uravama.

Naša je obaveza da javne nabavke budu zaista javne, a ne onakve kakve su bile 2011. godine, tajne i nezakonite, što je uostalom i konstatovao državni revizor.

Hoćemo da se otklone štetne posljedice po naš rad zbog nezakonitih radnji gradonačelnika i njegovih saradnika koje je ustanovio državni revizor u svom izvještaju za 2011. godinu.

Hoćemo svakako transparentan, zakonit i javan rad uz poštovanje dogovora jer nam je cilj društveno odgovorna vlast kojoj građani vjeruju. Očekujemo da ćemo u tome uspjeti.“ rekao je na kraju svog obraćanja medijima generalni sekretar SDA Sandžaka.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP