https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 TIKA donirala još jednu školu Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

TIKA donirala još jednu školu Novom Pazaru

TIKA donirala još jednu školu Novom Pazaru

TIKA donirala još jednu školu Novom Pazaru

 

Sredstvima Turske razvojne agencije završena je izgradnja Osnovne škole „Ćamil Sijarić“ u Novom Pazaru i izvršen je tehnički prijem zgrade škole i tehničkih pomagala. Planirano je da u narednih nekoliko dana se odredi i datum svečanog zvaničnog otvaranja ove škole na kojem će biti prisutni i predstavnici Vlade Republike Turske i tog dana će ova škola biti predata na korišćenje našim najmlađim sugrađanima.

„TIKA je od 2011. godine prisutna u Srbiji i uglavnom sprovodi projekte u obrazovanju, zdravstvu i infrastrukturi. Zbog naše kultorološke i historijske povjezanosti najvažniji projekti se sprovode upravo u Novom Pazaru. Izgradnja ove škole je treći po značaju projekat u Sandžaku, pomenut ću školu u Bijelim Vodama, dodatnu zgradu Državnog univerziteta koju smo izgradili i opremili i ovu osnovnu školu sa 20 učionica.“ – istakao je direktor TIKE za Srbiju Emrah Ustaomer.

2009. godine prilikom posjete premijera Republike Turske Redžepa Taipa Erdoana Novom Pazaru obećana je izgradnja tri osnovne škole kako bi se rasteretile postojeće i ova škole je jedna od te tri koje smo obećali ističi iz TIKE.

„Danas smo u prisustvu prijatelja iz Turske, iz Turske razvojne agencije (TIKA), izvršili prijem svih tehničkih prijem radova koji su izvršeni na školi, prijem tehničkih pomagala koja su potrebna za normalan rad i ove osnovne škole koju ja je izgrađena sredstvim TIKA. Ovo nije prva škola, čiju izradu je finansirala TIKA, u gradu a nije ni poslednje i očekujemo da u narednom periodu krene intezivna saradanja sa našim prijateljima iz TIKE.“ – rekao je Fuad Baćićanin, generalni sekretar SDA Sandžaka i predsjednik Skupštine grada Novog Pazara.



 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37