https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Asocijacija žena - članci - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Asocijacija žena

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Briga i pomoć svih za lagodan život onima sa posebnim potrebama

Asocijacija mladih SDA Sandžaka danas u Novom Pazaru posjetila i uručila novogodišnje paketiće djeci koja se nalaze na trajnom i privremenom smještaju u Specijalnoj bolnici Novopazarska banja. Ovom prilikom je izraženo zadovoljstvo i spremnost mladih SDA Sandžaka da ovakvim i sličnim posjetama daju svoj doprinos i utiču na širu društvenu zajednicu da svojim aktivnostima pospješe implementaciju potreba mladih ljudi. „Određene mogućnosti su im uskraćene, ali društvo u cjelini i stručno osoblje imaju kapacitet da ovoj djeci omoguće lagodniji život u budućnosti, a mi smo pokazali svoju spremnost i angažovanje da istrajemo na tom putu brige i pomoći – istako je Edin Gudžević, predsjednik Inicijativnog odbora AM SDA Sandžaka.

Detaljnije
Mladi posjetili Univerzitet i BNV

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je domaćin dvanaestočlanom rukovodstvu mladih AK Partije, turskog premijera RedžepaTajjipa Erdogana, tokom njihove posjete Novom Pazaru i Sandžaku. Dvanaest članova Predsjedništva Mladih AK Partije Turske borave od 17.02. do 19.02.2012. godine u zvaničnoj posjeti Asocijaciji mladih SDA Sandžaka. Tokom današnjeg, dana u cilju upoznavanja sa načinom života mladih u Sandžaku i mogućnostima da mladi ljudi Sandžaka steknu kvalitetno obrazovanje, delegacija mladih AK Partije Turske je sa svojim domaćinima, mladima SDA Sandžaka, obišla Državni univerzitet u Novom Pazaru i upoznala se sa radom ove visokoškolske institucije.   

Detaljnije
Svečana sjednica povodom posjete Mladih AK partije

Asocijacija mladih SDA Sandžaka je u subotu, 18.02.2012. godine, održala svoju Svečanu sjednicu Glavnog odobra Asocijacije mladih SDA Sandžaka. Sjednica je održana u povodu zvanične posjete delegacije članova Predsjedništva omladine AK Partije Turske i usvajanja i potpisivanja PROTOKOLA O SARADNJI dvije omladinske organizacije političkih stranaka. Na samom početku svečane sjednice Glavnog odbora, mladima se obratio generalni sekretar SDA Sandžaka Fuad Baćićanin, najprije na bosanskom, a poslije, gostima iz Turske, i ni turskom jeziku. Svoj govor, generalni sekretar je započeo riječima turskog ministra inostranih poslova, gospodina Ahmeta Davutoglua, koji je boraveći u Novom Pazaru rekao: „Sandžak je most saradnje između Turske i Srbije, a sandžački Bošnjaci su kapija te saradnje“.   

Detaljnije
Održana Četvrta izborna konvencija AM SDA Sandžaka

Danas   je  u  Novom  Pazaru  održana  Četvrta  izborna  konvencija Asocijacije  mladih  SDA  Sandžaka. Konvenciji   je  prisustvovalo  preko  hiljadu delegata  i gostiju.  Svojim prisustvom Konvenciji podršku mladima dao je predsjednik stranke dr. Sulejman Ugljanin, sa svojim najbližim saradnicima. Značaj Konvenciji je takođe i prisustvoavao predstavnik omladine  AK partije Republike  Turske, sa kojima inače Asocijacija mladih ima potpisan protokol o saradnji.

Detaljnije
5. april odredio sigurnu i mirnu budućnost Sandžaka

U povodu obilježavanja 5. aprila Stranka demokratske akcije Sandžaka izdaje sljedeće Saopštenje za javnost Podsjećamo građane da je 5. aprila 1991. godine, prije tačno 21 godinu, Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka donio odluku da se bojkotuje mobilizacija i regrutacija mladih za rat protiv Slovenije i drugih jugoslovenskih država i naroda i da se na taj način spriječi bratoubilački rat i raspad bivše Jugoslavije.

Detaljnije
Mladi SDA Sandžaka afirmišu potrebe mladih Novog Pazara

Asocijacija mladih SDA Sandžaka donela je zaključke i usaglasila prioritete kojima će u narednom periodu dati poseban značaj, istakli su na današnjoj press konferenciji članovi koordinacionog tima za osnovno i srednje obrazovanje. Mladi su prevashodno apostrofirali da je Novi Pazar kao grad prava baza talenata u svim sferama drustva i da uvek i na svakom mestu moraju imati podršku za sve pozitivne tokove i poduhvate u interesu mladih.

Detaljnije
Mladi spona između Srbije i Turske, Danas

Podmladak vladajuće turske partije u Novom Pazaru Asocijacija mladih Stranke demokratske akcije (SDA) bila je domaćin mladima AK Partije turskog premijera Redžepa Taipa Erdogana. U toku višednevne posete podmladak valadjuće turske partije sa svojim vršnjacima razgovarao je o daljoj saradnji, ....  

Detaljnije
Zaštiti prava odbornica od nedostojnog ponašanja gradonačelnika Novog Pazara

Odbornica SDA Sandžaka u Skupštini Novog Pazara dr. Hanadi Hajdinović održala je danas press konferenciju povodom poslednjih dješavanja na sjednici Skupštine grada, koju je obilježilo drsko i nedostojno ponašanje gradonačelnika Meha Mahmutovića prema odbornicama u gradskom parlamentu.

Detaljnije
Obraćanje dr. Sulejmana Ugljanina na Prvom kongresu SDA Sandžaka

Poštovani Osnivači Stranke Demokratske Akcije Sandžaka. Uvaženi zastupnici Stranke na prvom kongresu Stranke, Uvaženi kandidati SDA Sandžaka za odbornike u Sandžačkim opštinskim  skupštinama i skupštini grada Novog Pazara. Uvaženi kandidati SDA Sandžaka za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije, Poseban pozdrav vrhovnom verskom poglavaru gospodinu Zilkiću, Poštovani predsjedniče Bošnjačkog nacionalnog Vijeća i zastupnici Vijeća. Dragi gosti, uvaženi kolege ministri, Narodni poslanici iz Republike Turske, Makedonije, Crne Gore. Uvaženi, vase ekselencije gospodo ambasadori Republike Turske, Malezije, Indonezije, Angole, Belorusije. Poštovani predstavnici domaćih i međunarodnih institucija i organizacija, i dragi novinari - predstavnici medija. Dame i Gospodo  Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je autentičan predstavnik Bošnjaka u Republici Srbiji. Od svog osnivanja 1990. godine Stranka Demokratske Akcije Sandžaka je parlamentarna stranka u kontinuitetu, na lokalnom i republičkom nivou u Srbiji, a u dva mandata i na saveznom nivou SRJ i SCG.    

Detaljnije
Izborna kampanja u cilju promocije političkog i ekonomskog programa

  “Svoju kampanju Stranka demokratske akcije Sandžaka je zapocela sa posjetama svim mjesnim odborima, odnosno mjesnim zajednicama, u cilju promocije svog politickog i ekonomskog programa.” – rekao je novinarima danas Enis Imamović, potpredsjednik Stranke. “Na spomenutim skupovima, predstavit cemo i nase kandidate za odbornike iz tog naselja. Sa radoscu vas zelim Izvijestiti da je na dosadasnjim skupovima uspjesno predstavljen program SDA Sandzaka i da je sve vise gradjana spremno da svoju  podrsku da upravo tom programu. Pozivam sve gradjane, bez obzira na razlicitu pripadnost po svim  osnovama, da se informisu o terminu odrzavanja skupova u njihovim  naseljima, da dodju i razgovaraju sa nama, da cuju za nas plan i da  potom odluce na osnovu cinjenica o eventualnoj podrsci.  

Detaljnije
Naša su mjerila drugačija, a naša osjećanja dublja i toplija...

U domu omladine održana je ženska predizborna konvencija „Glasam za žene“ na kojoj su predstavnice 11 od 15 izbornih lista na predstojećim parlamentarnim izborima prestavile svoje viđenje značaja političkog učešća žena. Tema konvencije je bila „Podržavamo ravnopravno učešće žena u političkom odlućivanju sa sloganom” “GLASAM ZA ŽENE”! Kandidat za poslanika i prva na listi Stranka demokratske akcije Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin Ifeta Radončić predstavila je program SDA Sandžaka i viđenje Stranke o učešću žene u političkom i društvenom život. Moto sa kojim je počela svoje izlaganje gospođa Radončić bio je: „Naša su mjerila drugačija, a naša osjećanja dublja i toplija, mi se ne bojimo ni drugih ni drugačijih...“

Detaljnije
Uspešna saradnja Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih prodručja i USAID Agrobiznis projekta

Ministar dr. Sulejman Ugljanin i predsjednik SDA Sandžaka, danas se u svom kabinetu u Beogradu sastao sa Luisom Faorom, direktor USAID Agrobiznis projekta. „Dugujem vam veliku zahvalnost na najuspešnijoj saradnji na realizaciji projekata „Žene u agrobiznisu“ i vašoj viziji koja je pomogla da se uspešno sprovede projekat u nerazvijenim opštinama“ istakao je Faoro tokom sastanka sa ministrom Ugljaninom. Povodom završetka petogodišnjeg upešnog USAID Agrobiznis projekta, direktor projekta Luis Faoro zahvalio je ministru dr Sulejmanu Ugljaninu na izvanrednoj saradnji i istakao da je pomoć ministra i njegovog tima pri realizaciji projekta za dobar primer.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37