Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka i AK partija potpisali Protokol o saradnji

SDA Sandžaka i AK partija potpisali Protokol o saradnji

SDA Sandžaka i AK partija potpisali Protokol o saradnji

Omladinske organizacije SDA Sandžaka i AK Partije turskog premijera Redžepa Tajjipa Erdogana u subotu su u Novom Pazaru potpisale PROTOKOL O SARADNJI. Protokol o saradnji je plod već uspostavljenih veza omladinskih organizacija ovih dviju partija i višegodišnjih dobrih veza rukovodstva stranaka na najvišem nivou.  

Polazeći od činjenice da su SDA Sandžaka (Stranka demokratske akcije Sandžaka) i AK Partija (Adalet ve kalkinma partisi) demokratske političke organizacije, koje teže opštoj demokratizaciji društva, što je političko uvjerenje ovih organizacija, i omladinske organizacije, shodno tome, vođene obostranom potrebom za uspostavljanjem partnerskih odnosa, Asocijacija mladih SDA Sandžaka i mladi AK Partije iz Republike Turske su dana 18. februara 2012. godine u Novom Pazaru zaključuile PROTOKOL O SARADNJI.

 

Untitled-1.jpg

 

Potpisivanje ovog protokola intenzivirat će saradnju na svim poljima koja su od posebnog značaja za svaku od strana potpisnica, populaciju mladih kao i širu društvenu zajednicu, što će strane potpisnice ostvariti formiranjem zajedničkih stručnih komisija iz oblasti politike, obrazovanja, nauke, kulture, privrede i sporta. Protokol će značajno kvalitetnijom učiniti razmjenu iskustava u političkom organizovanju i djelovanju, edukaciji i obrazovanju kadrova te će inicirati programe razmjene studenata Sandžaka i Republike Turske.

Mladi su se saglasili i potpisivanjem protokola obavezali da će u cilju implementacije ovog protokola kao i željom za čvršćom i obuhvatnijom saradnjom formirati zajedničko dvanaestočlano koordinaciono tijelo za buduću saradnju.

 

6.jpg

 

Protokol o saradnji, sastavljen dvojezično na turskom i bosanskom jeziku, su na svečanoj sjednici potpisali Ridvan Ozdemir, zamjenik predsjednika omladine AK Partije i Edin Gudžević, predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP