Učitavanje sajta

Vijesti

Dr Sulejmanu Ugljaninu upućene prijetnje smrću

Dr Sulejmanu Ugljaninu upućene prijetnje smrću

Dr Sulejmanu Ugljaninu upućene prijetnje smrću

SDA Sandžaka podnijela je danas krivične prijave zbog prijetećih poruka upućenih predsjedniku SDA Sandžaka i manjinskog poslaničkog kluba u Skupštini Srbije Dr. Sulejmanu Ugljaninu.

Ove prijetnje upućene dr Sulejmanu Ugljaninu su samo rezultat višedecenijskog ćutanja državnih organa na zločine počinjene nad Bošnjacima i njihovim legitimnim predstavnicima.

Podsjećamo da već punih šest godina nije riješen slučaj pokušaja ubistva Dr Sulejmana Ugljanina unutar službenih prostorija SDA Sandžaka. Zabrinjava nas činjenica da su se u posljednje vrijeme čak i zvanični državni organi aktivno uključili u zataškavanje zločina počinjenih nad Bošnjacima i njihovim legitimnim političkim predstavnicima.

Ovo je i dokaz da je rehabilitacija Draže Mihailovića ohrabrila nacional-šoviniste da upućuju ovako direktne prijetnje legitimnim političkim predstavnicima Bošnjaka i bošnjačkom narodu uopšte.

Opasne prijetnje i drugi nacionalističko-šovinistički sadržaji koji su sada pojačani zahtjevaju hitan odgovor državnih organa i međunarodne zajednice kao bi Bošnjacima i njihovim legitimnim predstavnicima pružila pravnu zaštitu i bezbjednost.

SDA Sandžaka će nastaviti da zastupa i štiti interese Bošnjaka, pravnu sigurnost, vladavinu pravu i jednakost pred zakonom, te tražiti zaštitu za žrtve i potomke Bošnjaka, koji su bili žrtve zločinačkog četničkog pokreta.

SDA Sandžaka traži od državnih organa da hitno postupe po zakonima, da ispitaju ove ozbiljne prijetnje.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP