https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Savjetnik u Ambasadi Slovačke posjetio SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Savjetnik u Ambasadi Slovačke posjetio SDA Sandžaka

Savjetnik u Ambasadi Slovačke posjetio SDA Sandžaka

U okviru posjete Novom Pazaru, savjetnik u Ambasadi Slovačke u Beogradu gospodin Jozef Sabo, posjetio je danas Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom razgovarao sa predstavnicima Stranke o aktuelnoj političkoj situaciji.

Predstavnici SDA Sandžaka su savjetnika Ambasade Slovačke upoznali sa trenutnim stanjem i položajem Bošnjaka u Srbiji, problemima sa kojima se svakodnevno susreću Bošnjaci Sandžaka i odnosom državnih organa prema njima.

Također, na sastanku je bilo riječi i o posljednjem izboru sudija u Osnovnom i Prekršajnom sudu u Novom Pazaru kao i o dešavanjima za vrijeme i poslije utakmica FK Novi Pazar - FK Crvena Zvezda koje su održane 22. marta i 28. avgusta ove godine u Novom Pazaru.

Predstavnici SDA Sandžaka su u razgovoru istakli da je SDA Sandžaka već punih 26 godina bošnjačka parlamentarna stranka u Srbiji, te ga upoznali sa činjenicom da Bošnjaci za sve to vrijeme pokušavaju svoje probleme i pitanja riješiti kroz institucije sistema.

Jozefa Saba su primili članovi Glavnog odbora Stranke Merfid Kamešničanin i Emir Ašćerić.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37