https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Predsjedništvo SDA Sandžaka uputilo je otvoreno pismo građanima Bosne i Hercegovine porijeklom iz Sandžaka u kojem se kaže:

 "Polazeći od činjenice da su Bošnjaci Sandžaka autohton narod na prostoru Sandžaka, dio jedinstvenog nacionalnog korpusa sa Bošnjacima Bosne i Hercegovine, ali i most saradnje između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije, Stranka demokratske akcije Sandžaka čvrsto je opredijeljena za jačanje regionalne saradnje, uzajamnog razumijevanja, prijateljstva i povjerenja između država u regionu i naroda koji u njima žive.

Oslanjajući se na principe i programska opredjeljenja koja je utemeljio osnivač Stranke demokratske akcije rahmetli Alija Izetbegović, SDA je danas faktor stabilnosti u regionu,  predvodnik svih procesa koji za cilj imaju očuvanje, zaštitu i unapređenje identiteta i prava Bošnjaka, međunacionalno povjerenje, evropske i evroatlantske integracije, stabilnost i ekonomski prosperitet.

Stranka demokratske akcije od svog osnivanja do danas je parlamentarna stranka u svim državama nastalim na prostoru bivše SFRJ.

Od svog osnivanja do danas, Stranka demokratske akcije jedina je politička snaga koja svoje postojanje, misiju i djelovanje zasniva na zadovoljenju osnovnih prava i potreba Bošnjaka, ali i drugih naroda na prostoru na kom djeluje, kako bi svi bili sretni u sadašnjosti, a sigurni u budućnosti.

U to ime, SDA Sandžaka poziva sve Bošnjake porijeklom iz Sandžaka, ali i ostale građane Bosne i Hercegovine da na predstojećim lokalnim izborima svoje povjerenje i svoj glas daju Stranci demokratske akcije Bosne i Hercegovine i njenim kandidatima."

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37