Učitavanje sajta

Izvršni odbor

Vijesti Stranke Demokratske Akcije Sandžaka

Opštinski odbor u Prijepolju uputio pismo zaštitniku građana

Predsjednik opštinskog odbora SDA Prijepolje Ibro Fazlić uputio je pismo zaštitniku građana Saši Jankoviću o nepoštovanju osnovnih i elementarnih prava Bošnjaka u opštini Prijepolje, u kojem se navodi:

Detaljnije
Opštinski odbor u Prijepolju održao konferenciju za novinare

U petak 07. oktobra Stranka demokratske akcije Sandžaka održala je redovnu konferenciju za novinare, gdje su se prisutnim novinarima obratili Safet Planić član Glavnog odbora i Edib Kajević pomoćnik direktora Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja.

Detaljnije
Održana sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

U subotu 29. oktobra 2011. godine u Sjenici je održana sjednica Glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka sa članovima izvršnih i nadzornih odbora ogranaka Stranke kojom je predsjedavao predsjednik Stranke dr. Sulejman Ugljanin.

Detaljnije
GrO SDA Sandžaka Novi Pazar: Saradnjom do jedinstva bošnjaka Sandžaka

  U sklopu svojih redovnih aktivnosti predsjednik Gradskog odbora SDA Sandžaka za Novi Pazar Muamer Smailbegović sa saradnicima posjetio je mjesnu zajednicu Požega i mjesni odbor Parice IV gde je održan sastanak sa članovima mjesnih odbora Stranke sa područja tih mjesnih zajednica. Na sastanku su razmatrana pitanja od značaja za svakodnevni život mještana tih mjesnih zajednica, kao što su stanje komunalne infrastrukture, vodosnabdjevanje, javna rasvjeta i druga važna pitanja vezana za život građana.   

Detaljnije
Spremni da pomognu

Ministar dr Sulejman Ugljanin sa saradnicima posetio je juče opštinu Petrovac na Mlavi i tom prilikom imao radni sastanak sa predstavnicima opština Petrovac na Mlavi, Kučeva, Malog Crnića, Žagubice, Majdanpeka, Žabara i Golubca.

Detaljnije
Održan Glavni odbor SDA Sandžaka za Novi Pazar

U subotu 10. februara održan je Glavni odbor SDA Sandžaka Gradskog ogranka Novi Pazar. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Gradskog ogranka Muamer Smailbegović. Pored predsjednika svih mjesnih odbora SDA Sandžaka sa teritorije Novog Pazara, članova Izvršnog i Nadzornog odbora Stranke za Novi Pazara, sjednici su prisustvovali i Fuad Baćićanin, generalni sekretar i Šemsudin Kučević, zamjenik predsjednika SDA Sandžaka.

Detaljnije
Održana Četvrta izborna konvencija AM SDA Sandžaka

Danas   je  u  Novom  Pazaru  održana  Četvrta  izborna  konvencija Asocijacije  mladih  SDA  Sandžaka. Konvenciji   je  prisustvovalo  preko  hiljadu delegata  i gostiju.  Svojim prisustvom Konvenciji podršku mladima dao je predsjednik stranke dr. Sulejman Ugljanin, sa svojim najbližim saradnicima. Značaj Konvenciji je takođe i prisustvoavao predstavnik omladine  AK partije Republike  Turske, sa kojima inače Asocijacija mladih ima potpisan protokol o saradnji.

Detaljnije
5. april odredio sigurnu i mirnu budućnost Sandžaka

U povodu obilježavanja 5. aprila Stranka demokratske akcije Sandžaka izdaje sljedeće Saopštenje za javnost Podsjećamo građane da je 5. aprila 1991. godine, prije tačno 21 godinu, Glavni odbor Stranke demokratske akcije Sandžaka donio odluku da se bojkotuje mobilizacija i regrutacija mladih za rat protiv Slovenije i drugih jugoslovenskih država i naroda i da se na taj način spriječi bratoubilački rat i raspad bivše Jugoslavije.

Detaljnije
Gradski odbor SDA Sandžaka Novi Pazar predstavio kandidate

Gradski odbor SDA Sandžaka Novi Pazar večeras je predstavio listu svojih kandidata za gradsku skupštinu na prvom zajedničkom sastanku rukovodstva Stranke i odabranih kandidata. Odbornička lista Gradskog ogranka Novi Pazar broji 47 kandidata. SDA Sandžaka je za izbore raspisane za 6. maj 2012. godine za gradsku skupštinu u Novom Pazaru pripremila listu mladih kandidata, visoko obrazovanih, časnih i iz uglednih porodica  koji su garant uspjeha i prosperiteta grada Novog Pazara u budućem periodu.

Detaljnije
5. APRIL – DAN MLADIH SANDŽAKA

Danas je održana sjednica Glavnog odbora Asocijacije mladih SDA Sandžaka na kojoj je donijeta odluka da se 5. april proglasi Danom mladih Sandžaka. Mladi SDA Sandžaka ovim žele da održe trajno sjećanje na 5. april 1991. godine kada je Glavni odbor SDA Sandžaka donio odluku o bojkotu regrutacije i mobilizacije u JNA i pozvala narod da ne učestvuje u ratu ni protiv jednog jugoslovenskog naroda. Mladi SDA Sandžaka ovaj dan su obilježili šetnjom gradom sa jasnim porukama trajnog opredijeljenja miru i života u sigurnoj budućnosti. Svoj današnji progam su završili puštanjem 21 goluba kao simbola 21. godine borbe za očuvanje mira u Sandžaku.

Detaljnije
Sretan 11. maj - Dan bošnjačke nacionalne zastave

Povodom 11. maja Dana bosnjačke nacionalne zastave Gradski odbor SDA Sandžaka izdao je saopštenje u kojem izražava svoje čestitke svim Bošnjacima predstojeći  nacionalni blagdan, 11. maj, Dan bošnjačke nacionalne zastave. Tim povodom  Gradski odbro SDA Sandžaka je pozvao Bošnjake da prisustvuju programima obilježavanja Dana zastave, koje je upriličilo Bošnjačko nacionalno vijeće a koji započinju svečanim prijemom u Glavnom uredu Vijeća u petak 11. maja sa početkom u 19:30 časova.    

Detaljnije
Osnovni cilj je integracija Sandžačkih Bošnjaka u sve državne institucije

Povodom pregovora o učešću SDA Sandžaka u Vladi Republike Srbije, SDA Sandžaka izdaje   Saopštenje za javnost   Na sjednici Glavnog odbora SDA Sandžaka održanoj u Novom Pazaru razmatrana je ponuda mandatara Ivice Dačića za sastav nove vlade i koalicionih partnera za učešće SDA Sandžaka u budućoj Vladi Republike Srbije i prijedlog radne verzije koalicionog sporazuma o učešću SDA Sandžaka u Vladi Republike Srbije koji je predat mandataru Ivici Dačiću i koalicionim partnerima.

Detaljnije
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP