https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Glavni odbor SDA Sandžaka podržao Rezoluciju Vijeća - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Glavni odbor SDA Sandžaka podržao Rezoluciju Vijeća

Glavni odbor SDA Sandžaka podržao Rezoluciju Vijeća

Glavni odbor SDA Sandžaka podržao Rezoluciju Vijeća

Povodom održane sjednice Glavnog odbora Stranke, informativna služba SDA Sandžaka izdaje sljedeće

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

U subotu 03. marta 2012. godine održana je sjednica Glavnog dobora Stranke demokratske akcije Sandžaka na kojoj je donijeta odluka da se Kongres Stranke održi u Novom Pazaru, 07. aprila 2012. godine. Na sjednici Glavnog odbora usvojene su i ostale odluke u vezi organizovanja i održavanja Kongresa Stranke, a definisani su i usvojeni kriterijumi za odabir kandidata za izborne liste na predstojećim lokalnim i parlamentarnim izborima.

Polazeći od činjenice da je Bošnjačko nacionalno vijeće najviše predstavničko tijelo Bošnjaka u Srbiji, Glavni odbor SDA Sandžaka razmotrio je i usvojio tekst Rezolucije Bošnjačkog nacionalnog vijeća o položaju i ostvarivanju prava i sloboda bošnjačkog naroda u Srbiji i poziva nadlježne organe Republike Srbije da uvaže legitimne zahtjeve bošnjačkog naroda sadržane u Rezoluciji i pristupe njihovom rješavanju.

SDA Sandžaka smatra da je položaj Bošnjaka u Srbiji težak i loš i da je odnos državnih organa Republike Srbije prema Bošnjacima i najvišim bošnjačkim predstavnicima neprihvatljiv.

Državni organi Srbije su dužni da Bošnjacima kao i drugim manjinama u Srbiji omoguće ostvarivanje, zaštitu i očuvanje svojih prava. U tom smislu SDA Sandžaka, kao stožer parlamentarne koalicije Bošnjačka lista za evropski Sandžak, izražava svoju spremnost da uzme aktivno učešće i pomogne državnim organima u rješavanju nagomilanih problema kojima je izložen bošnjački narod i na taj način otkloni prepreke za dalji napredak Srbije ka punopravnom članstvu u Evropskoj Uniji.

 

 

 

Rezolucija BNV

o položaju i ostvarivanju prava i sloboda bošnjačkog naroda u Srbiji

preuzmi pdfIcon.png.pdf

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37