https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održana sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održana sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

Održana sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

Održana sjednica Glavnog odbora SDA Sandžaka

U subotu 29. oktobra 2011. godine u Sjenici je održana sjednica Glavnog odbora Stranke Demokratske Akcije Sandžaka sa članovima izvršnih i nadzornih odbora ogranaka Stranke kojom je predsjedavao predsjednik Stranke dr. Sulejman Ugljanin.


Glavni odbor SDA Sandžaka je konstatovao da je popis stanovništva za Bošnjake bio od izuzetnog značaja, radi sticanja uslova za ostvarivanje prava Bošnjaka, pa je poziv na bojkot popisa bio neozbiljan. Stranka demokratske akcije Sandžaka čestita Bošnjacima na visokoj svijesti pokazanoj u odazivu na popis stanovništva.


Konstantovano je da ne postoji ni minimum potrebne volje kod srpske političke elite za otklanjanjem posljedica Miloševićevog režima nad Bošnjacima, a duh tog vremena i dalje je prisutan i dominira u tužilaštvu, policiji, sudstvu i zatvorskim službama. Takođe, ne postoji minimum volje i podrške za izgradnju demokratskih institucija kojima bi bila zaštićena osnovna ljudska, građanska i nacionalna prava Bošnjaka.


Glavni odbor pozdravlja prijedlog sporazuma o objedinjavanju islamske zajednice i korake koji su do sada na tom putu preduzeti. Cilj je izgradnja jedinstvene islamske zajednice na teritoriji Srbije, sa jednim vrhovnim poglavarem, bez miješanja u politiku i uz poštovanje tradicionalnog, historijskog naslijeđa.


Glavni odbor poziva poglavare i predstavnike islamskih zajednica da učine dobro za vjernike i dogovore se o jedinstvenoj islamskoj zajednici. 


Na sjednici Glavnog odbora podnijeti su i izvještaji o radu ogranaka Stranke demokratske akcije Sandžaka.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37