Učitavanje sajta

Vijesti

Baćićanin razgovarao sa odborničkim grupama SDA Sandžaka i BDZ

Baćićanin razgovarao sa odborničkim grupama SDA Sandžaka i BDZ

Baćićanin razgovarao sa odborničkim grupama SDA Sandžaka i BDZ

U cilju unapređenja funkcionisanja gradskog parlamenta, na poziv predsednika Skupštine grada Novog Pazara, Fuada Baćićanina, održan je sastanak sa odbornicima Stranke demokratske akcije Sandžaka i Bošnjaačke demokratske Zajednice. Na odvojenim sastancima razgovralo se na temu uključivanja u rad radnih tela, svih stranaka koje čine lokalni parlament.

Inicijativu o održavanju ovakvih sastanaka sa svim predstavnicima parlamentarnih stranaka pozitivno ocenjuju i predstavnici obe grupe odbornika u Novom Pazaru.

Formiranje skupštinskih komisija i radnih tela u kojima će učestvovati i vlast i opozicija bila je tema sastanka sa odbonricima vladajuće SDA Sandžaka.

’’Razgovor je bio u izuzetno prijatnoj atmosferi, onako kako su protekli i sastanci sa opozicionim odborničkim grupama. Zadovoljstvo mi je da su iste teme bile razgovora, da Skupština grada Novog Pazara sačuva i podigne svoje dostojanstvo; da su odbornici direktni predstavnici svojih građana i da odbornici direktno i predstavljaju građane u Skupštini grada, da taj posao preuzmu, da taj posao rade i u Skupštini i van nje,’’ izjavio je predsednik Skupštine grada Fuad Baćićanin.

Potsetivši na osnovni zadatak odbornika da, predstavljajući volju građana koji su ih birali, utiču na donošenje i oblikovanje skupštinskih odluka, šef Odborničkog kluba Stranke demokratske akcije, Fahrudin Đekić, rekao je da njihov mandat ne traje samo dok traje sednica, i istakao da svaki odbornik, bilo da je iz vladajuće koalicije ili opozicije treba da da svoj doprinos boljem funkcionisanju Gradske uoprave.

’’Ja bih takođe, jer je to i bila osnovna tema današnjeg sastanka, pohvalio inicijativu i ideju predsednika Skupštine da prvi put se i odbornici opoziciji mogu naći u radnim tijelima i da učestvuju u njihovom radu. To do sad nije bila praksa. Ja bih to u ime Odborničkog kluba pohvalio i drago mi je što je to predsednik Skupštine koji je sa naše liste i to će biti jedna dobra praksa koju treba obavezno nastaviiti i u buduće’’ izjavio je šef Odborničkog kluba SDA Sandžaka, Fahrudin Đekić.

„Sastanak je tekao u pozitivnom pravcu, i ne vidim ni jedan razlog da se zajednički ne potrudimo, kako bi građanima bilo bolje“, istakao je predsednik Odborničkog kluba Bošnjačke demokratske zajednice, Sead Šaćirović.

Iako je ranije najavljen, do sastanka sa predstavnicima Srpske liste, čija dva odbornika takođe učestvuju u radu parlamenta, nije došlo.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP