https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Sulejman Ugljanin: Dokinuti podjele među Bošnjacima - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Sulejman Ugljanin: Dokinuti podjele među Bošnjacima

Sulejman Ugljanin: Dokinuti podjele među Bošnjacima

Sulejman Ugljanin: Dokinuti podjele među Bošnjacima

Nama je ovdje najpotrebnije to jedinstvo, treba nam stabilnost, rekao je Ugljanin

Ministar u Vladi Republike Srbije i lider Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin smatra da je "vrijeme da se dokinu podjele među Bošnjacima na Sandžaku".

Ugljanin je dao intervju za agenciju Anadolija (AA) nakon što su se visoki funkcioneri njegove stranke jučer odazvali prijemu povodom 19 godina od osnivanja sandžačkog Mešihata na kojem su razgovarali sa reisu-l-ulemom dr. Mustafom ef. Cerićem i glavnim muftijom Islamske zajednice u Srbiji Muamerom ef. Zukorlićem.

Na prijemu su bili predsjednik Skupštine grada Novog Pazara Fuad Baćićanin, predsjednik Opštine Sjenica Hazbo Mujović i Zakira Smailović, funkcionerka u SDA stranci.

"Stigla je pozivnica i ja sam poslao svog zamjenika, odnosno svoje najbolje ljude da odu na taj prijem. To je sasvim normalan postupak.  Naši sugrađani su bili oduševljeni time. Narod je, dakle, zadovoljan, narodu je laknulo. Nastavit ćemo podržavati taj kurs. Vrijeme je da se dokinu te podjele! Čestim ovakvim postupcima mogu se izbrisati podjele koje su nastupile među našim poglavarima. Ako naši ljudi, i svi mi koje narod bira, budemo među narodom, onda neće više biti  podjela", kazao je Ugljanin za agenciju Anadolija.

Ne želimo više, rekao jeUgljanin, dozvoliti sebi da odemo na jednu stranu, a da ne odemo i na drugu.

"Gdje god su naši građani mi ćemo ići. Gdje god naša dva čovjeka odu da popiju kahvu, i mi ćemo ići da sa njima pričamo i da popijemo kahvu", rekao jeUgljanin.

Na pitanje koliko su procesu pomirenja Bošnjaka na Sandžaku pomogli i stalni apeli najviših predstavnika Turske, Ugljanin je istakao da je "turska politička i vjerska elita  uvijek bila za jedinstvo Bošnjaka na Sadžaku".

"Istina, nekada su to radili grubo. Ovo je druga sredina, druge su okolnost i trebalo je malo blaže, pažljivije priči tim pitanjima. Turci su uvijek bili dobronamjerni i imali dobru želju, ali nama je ovdje najpotrebnije to jedinstvo. Turska ima komforan život, ubrzan razvoj, ljudi rade i zarađuju. Nama treba jedinstvo, stabilnost da bi turski, njemački, francuski, američki, japanski... investitori mogli da investiraju i da za zapošljavamo ljude. Treba nam stabilnost", zaključuje Ugljanin.

 

Izvor: Anadolu Agency Balkan

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP