https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Dr. Ugljanin pozvao na formiranje BNV - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Dr. Ugljanin pozvao na formiranje BNV

Dr. Ugljanin pozvao na formiranje BNV

Dr. Ugljanin pozvao na formiranje BNV

Predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) u tehničkom mandatu dr. Sulejman Ugljanin pozvao je sinoć u Novom Pazaru nosioce tri izborne liste, koje su učestvovale na izborima za to vijeće da se dogovore i da konstituišu organe.
Ugljanin je na svečanom prijemu povodom 11. maja Dana bošnjačke nacionalne zastave rekao da organi BNV moraju da se formiraju za dobrobit svih Bošnjaka.

"Pozivam nosioce Bošnjačke liste Esada Džudževića, Bošnjačke kulturne zajedice Muamera Zukorlića i Bošnjačkog preporoda Nazima Nokića da za dobrobit svih Bošnjaka formiraju Vijeće, a ja ću doći da im čestitam", rekao je Ugljanin, koji je i minstar bez portfelja u Vladi Srbije.

On je istakao da Bošnjaci u Srbiji imaju svoju istoriju, kulturu, književnost i svoj jezik, kao i da imaju sva prava da budu srećni u sadašnjosti i sigurni u budućnosti.

Ugljanin je pozvao medije da budu korektni prema Bošnjacima, kao i da ne koriste govor mržnje.

"Mediji još uvjek ne žele da afirmišu one stvari koje se rade kroz institucije sistema, već informišu o nekim ružnim stvarima. Pozivam medije da pišu o dobrim stvarima, jer ako oni pišu o krizi kod nas i šire nervozu i govor mržnje onda strani kapital neće doći ovdje. Naša želja je da više ne pričamo o nesporazumima nego o slozi, zajedništvu i razumijevanju i da stvorimo pozitivnu političku klimu, kao i da ovde dođe strani kapital", rekao je Ugljanin.

On je dodao da predstavnici Bošnjačke liste u Vladi kroz institucije sistema rješavaju ružne stvari sa kojima se susreću Bošnjaci u Srbiji.

"U pojedinim državnim organima postoje pojedinci koji grubo krše bošnjačka prava, kao što su policijaci i zatvorski ključari i čuvari, ali ne želimo da uznemiravamo javnost sa tim", rekao je Ugljanin.

Dan bošnjačke nacionalne zastave je proglašen za nacionalni praznik povodom osnivanja Bošnjačkog nacionalnog vijeća, a tada su utvrđeni i grb i zastava bošnjačkog naroda u Srbiji. 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP